Parklar diyarı: 'Talas'

Kayseri'nin merkeze en yakın, en büyük, hızla gelişen ve genişleyen ilçelerinden olan Talas'ta 109 adet park bahçesi olduğu ortaya çıktı.

109 ADET PARK VAR
Talas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Talas'ta toplam 109 adet park olduğu belirtildi. Söz konusu parklarda; 'otomatik sulama sistemi kullanılarak yeraltı su kaynaklarının tasarruflu kullanımı sağlanmakta olduğu da bildirilirken, İnönü parkından sonra Kayseri'de en büyük 2. aksin ise Hocalı ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkları ile kanal boyunda bulunduğu da kaydedildi.
HER TÜRLÜ KONFOR DÜŞÜNÜLMÜŞ
Talas'ta yer alan parkların özellikleri hakkında ise her türlü konforun düşünüldüğü görülürken; yeni nesil teknoloji sistemlerinin koordineli bir şekilde interaktif ortam yönetimi scada sistemi uygulanmakta ve diğer büyük parkların sondaj çalışmalarında bu sistemin uygulanması hedeflenmekte, parklarda engelli vatandaşlara yönelik sosyal donatı mekanları oluşturulmuş engelli oyun grupları, yürüyüş yolları gibi hizmetleri sağlamakta, şehir merkezinde büyük bir mesire alanına sahip olması ve içerisinde spor alanlarının, sahalar, anfi tiyatro, yürüyüş alanları bulunan ve hafta sonları on binleri ağırlayacak kapasiteye sahip dinlenme alanı, şehir merkezinde yamaç paraşütü yapan sporcuların ineceği büyük bir yeşil alan olan Mehmet Şafak yaşam parkının bulunması ilçe halkının hafta sonları yürüyüş, bisiklet turu, jimnastik ve spor yapmalarına imkan sağlayan ayrıca çocukların uçurtma uçurabileceği, bölgesinde tehlike arz edecek elektrik hattı bulunmayan yeşil bir komplekse sahip olduğu bilgileri verildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme