Pastırma kapışması başladı

Vedat Milor'un başlattığı pastırma tartışması, Kayseri ile Kastamonu'yu karşı karşıya getirdi.

Ünlü gurme Vedat Milor'ün sosyal medya hesabından yaptığı, 'hangi ilin pastırması daha lezzetli' anketi, Kayserili ile Kastamonuluları bir kez daha karşı karşıya getirdi. Kayseri Pastırmasının yüzde 55 ile önde götürdüğü ankete yapılan yorumların bazıları ise güldürdü.


Kayseri ve Kastamonu arasındaki yıllardan beri gelen pastırma yarışı bu kez sosyal medyaya yansıdı. Daha önce ünlü gurme Vedat Milor ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kastamonu pastırmasını övmesiyle gündem konusu olan hangi ilin pastırması daha lezzetli sorusuna şimdi ise sosyal medyada cevap aranıyor. Ünlü Gurme Vedat Milor'un 'hangi ilin pastırması daha lezzetli' anketi, Kayseri ile Kastamonu'yu bir kez daha yeniden karşı karşıya getirdi. Tatlı atışmaların yaşandığı ankete yapılan yorumların bazıları ise gülümsetti.

KAYSERİ ÖNDE...

Ankette120 bin kişi oy kullandı. Oy verenlerin yüzde 54,8'i Kayseri pastırması daha lezzetli derken, yüzde 45,2'si ise tercihini Kastamonu pastırmasından yara kullandı.

BELELEDİYELER DE TARAF OLDU

Sosyal medyadaki ankete kısa sürede binlerce yorum yapıldı. Belediyelerden sivil toplum kuruluşlarına birçok kurum ve kuruluş yorumlarıyla oy oranlarını yükseltmeye çalıştı. Kastamonu Belediyesi, “Kayseri pastırmasının adı, Kastamonu pastırmasının tadı var” derken, Kayseri Kocasinan Belediyesi ise, “Kastamonu denildiğinde aklıma; İnebolu kestanesi, Azdavay armudu, Araç ceviz ve kızılcığı, Taşköprü eriği ve sarımsağı geliyor ama Pastırma demek Kayseri demektir” yorumunda bulundu.
Daha önceden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ikram edilen Kastamonu pastırmasını yedikten sonra ‘mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu' diyerek Kastamonu pastırmasının lezzetini övmüştü.

İHA

Bakmadan Geçme