Pazarören'de pilav şenliği

Pınarbaşı İlçesine bağlı Pazarören Mahallesi'nde, Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlanan Pilav Şenliği´nin ikincisi yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Gurbette yaşayan ve baba ocağını tüttüren mahalle sakinlerinin hasret giderme fırsatı bulduğu şenlikte katılımcılara saz ve sözleri ile keyifli bir gün yaşatan halk ozanları seslendirdikleri türkülerle kulakların ve gönüllerin pasını sildiler. Yaklaşık bin 500 kişinin yer aldığı şenliğe İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman, İyi Parti Pınarbaşı, Talas ve Melikgazi ilçe başkanları ile yönetimi, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Gürbüz Erdoğan, Pınarbaşı CHP ilçe başkanı ve yönetimi, Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Anadolu Birliği Partisi İl Başkanı Hasan Doruk, Oğuz Boyları Derneği Başkanı Öcal Aslan, Dünya Avşarları Başkanı Şeref Kocakaya, Pazarören Mezunları Derneği adına öğretmen Metin Erdoğan, Denizli'den Serdar Dadaloğlu ve Lokantacılar Başkanı Altan Aydemir katıldı.

Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin düzenlediği pilav şenliğinde yerel sanatçılardan İlbey Buğrahan Aki, Ülkü Seher Doğan, Ertuğrul İmami ve Tugay Kocakaya sahne aldı.

Dernek Başkanı Serdar Aki emeği geçenlere teşekkür ederek dernek olarak yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Folklor ekibinin sergiledikleri halay, yöresel oyunlarla şenliğe renk ve neşe katarken; etli pilav, tatlı, salata ve ayrandan oluşan ikramlarla mideler de bayram etti. Ardından katılımcılara pilaketleri takdim edildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme