Peş peşe depremler oldu! Okullar bir gün tatil edildi

Sivas, bugün saat 11.29'da meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremin ardından, sadece 10 dakika sonra 11.39'da ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından valilik okulların tatil edildiğini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Sivas, bugün saat 11.29'da meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremin ardından, sadece 10 dakika sonra 11.39'da ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi ve bu seferki depremin büyüklüğü 4,1 olarak belirlendi. Her iki sarsıntı da yer altındaki 10.57 kilometre derinlikte gerçekleşti ve bölge halkında korku ve paniğe yol açtı.

Saha taramaları başladı

İlk deprem, Sivas'ın merkezinde hissedilirken, çevre ilçelerde de etkili olduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından hemen sosyal medya üzerinden bilgilendirmelerde bulunarak, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ilgili kurumların saha taramalarına başladığını duyurdu.

İkinci deprem 10 dakika sonra meydana geldi

Yerlikaya, bu depremin ardından yapılan ilk değerlendirmelerde can kaybı ya da ciddi bir hasar bulunmadığını belirtti. Ancak, olası hasarları tespit etmek amacıyla saha çalışmalarının titizlikle yürütüleceğini vurguladı. İkinci deprem, ilk depremden sadece 10 dakika sonra meydana geldi.

Sivas valisi duyurdu

Bugünkü depremler, Malatya'da dün yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından geldi. Malatya'daki depremin ardından Sivas'ta yaşanan sarsıntılar, bölgedeki deprem riski konusunda endişeleri artırdı. Depremlerin peş peşe gelmesi, Sivaslıları tedirgin etti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme