Pınarbaşı'nda Görüldü- Dünya'nın En Zehirlisi!

Dünyanın en zehirli örümcek türlerinden olan loblu örümceğinin Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde görüldüğü iddia edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde dünyanın sayılı zehirli örümcek türlerinden olan loblu örümceğinin görüldüğü iddia edildi. WhatsApp ihbar hattımıza gelen ihbarda yer alan görüntüler görenleri korkuttu.
Loplu örümcek Türkiye'nin farklı bölgelerinde de görülebiliyor. Türkiye'de genellikle Akdeniz bölgesinde görülen bu örümcek, son zamanlarda Gümüşhane, Ankara, Kahramanmaraş ve Kayseri'de tespit edildi.

Loplu Örümcek Nedir?

Loplu örümcekler (Argiope lobata), ağ ören örümcekler ailesine ait zehirli bir türdür. Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya'da yaşarlar. Renkleri açık ten, sahil kumu tonları veya sarı tonlarında olabilir. Bu örümceklerin erkekleri yaklaşık 6 mm uzunluğunda iken, dişileri 25 mm'ye kadar ulaşabilir. Dişilerin karın kısmı tırtıklı ve köşeli, erkeklerin karın kısmı ise düzdür. Adlarını, karınlarının kenarlarındaki tırtıklı ve loplu görünümden alırlar.

Loplu Örümcek Zehirli mi?

Loplu örümcekler oldukça zehirlidir ve ancak genellikle insanlardan uzak dururlar. Ancak, ısırıkları sinir hücrelerini öldürerek ciddi sağlık sorunlarına ve hatta can kayıplarına neden olabilir. Örümcekler genellikle çekirge gibi düz kanatlı böceklerle beslenirler ve ağlarını zikzak şeklinde örerler.

İşte Pınarbaşı'nda görüldüğü iddia edilen örümceğe ait WhatsApp ihbar hattımıza gönderilen o görüntü!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme