Pişmeyen Kurabiye Tarifi – Mermer Kurabiye Tarifi - Çay Yanına Tatlı Tarifi

Sofralarınıza farklı bir lezzet dokunuşu katmaya hazır mısınız? Pişmeyen Mermer Kurabiye tarifimiz, çayın yanında eşsiz bir tat deneyimi sunuyor. Pratik hazırlığı ve lezzetli sunumuyla misafirlerinizi bayılacakları bir atıştırmalıkla karşılayın! Tarifin detayları haberimizde…

Geleneksel kurabiyelerden sıkıldınız mı? İşte size çayın yanında mükemmel bir eşlikçi: Pişmeyen Mermer Kurabiye! Lezzetli tarifimiz, pratik hazırlığı ve benzersiz görünümü ile sofralarınıza şıklık ve lezzet katıyor. Misafirlerinizin damağında iz bırakacak bu tatlıyla, çay saatlerinizi unutulmaz kılın! İşte tarifimizin yapılışı…

Malzemeler;

500 gram tuzsuz fıstık
200 gram petibör bisküvi
400 gram konsantre süt/gecondenseerde melk
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın
400 gram çikolata
50 gr beyaz cıkolata + 1 kaşık zeytinyağı

Yapılışı;
1. Fıstıkları ve bisküvileri rondodan geçirelim ve bir kaba alalım. Kakao, arçını ve balı ekleyelim.
2. 1 kutu konsantre süt yada kendimiz yaptığımız konsantre sütü malzemelere ekleyelim.
3. Kaşıkla güzelce karıştıralım. Korkmayın kıvamı yapış yapış olacaktır. Soğuduğunda çekecek.
4. 25x35 büyüklüğünde bir tepsinin üstünü fırın kağıtı ile kaplayalım.
5. Kabımızdaki malzemeyi tepsiye boşaltalım ve kaşık ile bastıralım. Küçük bir merdane yada oklava ile düzleştirelim.
6. Çikolatayı bain marie usulü eritelim ve bunu tepsideki kurabiye hamurunun üstüne döküp kaşık yardımıyla düzeltelim.
7. Beyaz cıkolayayı da aynı şekilde başka bir kapta eritelim ve içine bir kaşık zeytinyağı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
8. Sıkma torbasıyla (ince uçlu) ince şeritler sıkalım ve kürdanla üstten alta ve alttan üste çizgiler çekelim mermer görüntüsü elde etmek için.
9. Mermer kurabiyeyi buzdolabına koyalım en az 2 saat soğutmasını bekleyelim.
10. Soğuduktan sonra kare kare kesip servis tabağına koyalım.

Evde konsantre süt yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1vanilya
1 silme çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
1 kaşık saf tereyağı
Oldukça derin bir tencereye şekeri sütü koyalım ve karıştırarak kaynatalım. Sonrasında kaynamaya başlayınca karbonatlı ekleyelim ve sürekli karıştıralım.
Kaynadıktan sonra sütün altını kısalım ve ara ara karıştırarak 1 saat pişirelim ve ocaktan alıp 1 vanilya ve 1 kaşık tereyağı ilave edelim ve karıştıralım.
Pişince kıvamı hafif cıvık oluyor. Konsantre sütümüzü kavanoza koyup soğumasını bekleyin ve ağzını kapatıp buzdolabında saklayın.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme