Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi - Zeytinyağlı Tarifler - Türk mutfağı

Sağlıklı, lezzetli ve pratik bir zeytinyağlı tarif istiyorsanız portakallı kereviz yemeği tam size göre. Detaylar haberimizde...

Vitamin dolu sağlıklı, pratik bir tarif olan portakallı kereviz yemeği pratikliği kadar püf noktalarına dikkat edilmesi gereken bir tarif.

Hafta içi yemek yapmaya fırsat bulamayanlar içinde haftasonundan dolaba bırakılacak sağlıklı bir yemek.

Peki portakallı kereviz yemeği nasıl yapılır?

- 1 adet büyük boy patates

- 1 adet soğan

- 1 adet kereviz

- 1 adet havuç

-1 adet portakal

- yarım bardak zeytin yağ

- tuz, toz şeker

- yarım limon

Yapılışı

- Soğanı küçük küçük parçalara keselim

- Tavaya 2 kaşık zeytin yağ koyup soğanları kavuralım

- Patatesleri ve havuçları soyup eşit parçalara bölelim

- Kavrulan soğana ekleyelim

- Patates, soğan ve havuç kavrulduktan sonra eşit parçalara kestiğimiz kerevizleri tavaya ekleyip limonu sıkalım ve kalan zeytinyağı ekleyelim

- Şekerini tuzunuda ekledikten sonra sıktığımız portakalın suyunuda ekleyelim

- Kerevizin yapraklarından bir kaç parça üzerine ekleyip tavanın kapağını kapatalım.

- Yaklaşık 20 dakika pişen kerevizi dinlendirip servis edebilirsiniz.

- Dolapta 2-3 gün taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz

- Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme