Portekiz tatlısı – Sadece 3 malzemeden oluşuyor!
Sadece 3 malzemeden oluşan bu tatlı farklı tekniklerle işleniyor. Hem lezzeti hem de farkı dokusuyla tercih edebileceğini nefis Portekiz tatlısı (Molotof tatlısı) kahve yanlarında tüketilebilir bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Az malzemeden oluşan farklı tarifler vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Sadece 3 malzemeden oluşan nefis Portekiz Tatlısı (Molotof tatlısı) yeni favoriniz olmaya aday.
Sadece 3 malzemeden oluşan bu tatlı Portekiz mutfağının gizli kalmış tatlılarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Lezzeti krem karameli andıran bu tatlı hafifliği ile sizi mest edecek.
Malzemeler
Karameli için
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Mereng için
5 adet yumurta beyazı
5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Su ve şekeri karameli hazırlamak adına kalın tabanlı bir sos tavasına alıp orta ateşte koyu bir renk alana kadar kaynatalım. Karameli sıcakken dikkatli bir şekilde metal bir kek kalıbına dökelim. Bir eldiven yardımıyla kalıbı tutarak karameli her yere yayalım. Karamelin her yeri kapladığına emin olduktan sonra kalıbı soğuması için bir kenarda bekletelim.
Merengi için derin bir kapta yumurtaları mikserde köpürtelim. Köpüren yumurtalara şekeri azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hal alıp şeker eriyene kadar çırpalım. Soğuyan ve sertleşen karamelin üzerine merengi parça parça ve havasını kaçırmadan koyalım. Bir spatula yardımıyla merengi hafifçe bastırarak yayalım. Kek kalıbını tezgaha birkaç kez vuralım. Kek kalıbını bir tepsiye yerleştirip, tepsinin yarısına kadar sıcak su koyalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 8 dakika pişirelim. 8 dakikanın sonunda fırını kapatıp, kapağını kesinlikle açmadan 30 dakika daha fırının içinde dinlendirelim. Yarım saatin ardından tatlıyı fırından çıkarıp tezgahta 15 dakika dinlendirelim. Tatlının hafifçe sertleştiğini gördüğünüzde kalıbın üzerine büyükçe bir tabak kapatın ve ters çevirin. Kalıpta kalan karamel varsa, az miktarda sıcak su ile inceltip tatlınıza sos olarak kullanmak üzere tabağa ya da üzerine dökün. Molotof tatlınızı ister ılık isterseniz oda sıcaklığında karameliyle birlikte dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.