Pratik 5 Malzemeli Kurabiye Tarifi - Lezzetli ve Kolay Kurabiye Tarifi - Türk Mutfağı

Bugün lezzetli ve kolay kurabiye tarifi ile siz değerli okuyucularımızın karşısındayız. Sizinle paylaşacağımız tarifi deneyebilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Hem pratik, bir o kadar da lezzetli bir atıştırmalık olan bu kurabiyeler, özellikle özel günlerin yanı sıra çay saatlerinde harika bir kurtarıcısı olacaktır. Lezzetli tariflerin keyfi her zaman bir adım uzağınızda, bizi takip etmeye devam edin.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan kurabiyenin pratik ve lezzetli bir tarifini paylaşıyoruz. Bu tarif sadece 5 malzeme ile hazırlanır ve kolayca yapabileceğiniz bir seçenek veya ikramlık alternatif sunuyor. Lafı çok uzatmadan Pratik 5 Malzemeli Kurabiye tarifine geçelim…

Pratik 5 Malzemeli Kurabiye Malzemeleri:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un

Pratik 5 Malzemeli Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk adımda, tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Ardından Sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım.

Yavaşça unu eklemeye işlemine geçelim ve yoğurarak kulak yumuşaklığı kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilavesine devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar halinde parçalar koparıp, istediğiniz şekli verin. Kurabiyeleri yağlanmış bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişilerim, kurabiyeler altın rengi alana kadar yaklaşık 18-20 dakika pişme süresine dikkat edelim. Pişirme süresinin kontrol altında tutulması çok önemlidir.
Bu pratik 5 malzemeli kurabiye tarifi ile lezzetli atıştırmalıklarınızı veya ikramlıklarınızı hızla hazırlayıp, servis edebilirsiniz. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bu kurabiyeler, aile fertlerinin yanı sıra misafirlerinizi de memnun edecek. Türk mutfağının başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun.

Not: Üzeri için 2 yemek kaşığı pirinç fındık 1 adet yumurta beyazı detayına da dikkat edelim.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme