Pratik Elmalı Kurabiye: Lezzetin Tadını Çıkarın -Türk Mutfağı

Bugün Enfes ve Yumuşak Elmalı kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Gelin Adım adım tarifimize geçelim. Pratik ve kolay, Türk Mutfağının olmazsa olmazı tarifi ve pişirmesi kolay pastamıza geçelim… 

Elmalı Kurabiye için Tatlı bir mola vermeye ne dersiniz?
Kurabiyelerin şahı, çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında popülerliğini hiç bırakmayan Elmalı Kurabiye, hem lezzeti, hem de sağlıklı olması nedeniyle tercih edilen eşsiz lezzetlerden biri. Gelin, lafı çok uzatmadan adım adım elmalı kurabiye yapımına geçelim. Türk mutfağının enfes lezzetlerinden olan bu pastanın püf noktaları ile lezzet turuna çıkalım.

Elmalı Kurabiye için Malzemeler,
125 gram oda ağırlığını artırmak
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
1 tatlı değiştirme
4 adet soyulmuş ve rendelenmiş elma
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi

Elmalı Kurabiye için Hazırlık,
Tereyağı, pudra şekeri ve yoğun yoğurt karışımı. Birleştirici kabartma tozu eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
Un, yavaş yavaş karışıma eklenir. Elmalı kurabiyelerin kıvamını tutturmak için un eklemeye devam ederken karışımın ele yapışmayan bir hamur haline gelmesi gerekmektedir.
Rendelenmiş elma, toz şeker ve kullanmak bir tavada bırakmak. Elma düzeltmeleri salıp ayırmaya kadar karışımın silinmesi için silinir.
Elmalı harcın içine ince kıyılmış ceviz içi eklenir ve birleştirilir.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde yuvarlanır. Yuvarlanan hamur parçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tadına doyamayacağınız kurabiyeleri 180 – 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim..
Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine soğuyan elmalı harç ekleyelim.

Bu tarife hem siz, hem de misafirleriniz bayılacak. Çay saatlerinizi tatlı bir mola haline geçirmek için ev yapımı bu tarifin yeri hiçbir şey tutmaz. Elmalı kurabiyenin tadını çıkarmaya davet ediyoruz. Başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle, Afiyet olsun, görüşmek dileğiyle…

, , ,

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme