Pratik Ev Yapımı Naneli Limonata Tarifi – Türk Mutfağı
Sıcakların çok yoğun yaşadığı bu günlerde soğuk içecekler tercih ediliyor. Bu içeceklerin başında ise limonata geliyor. Birçok insanın aklında soru işareti olan dışarıdan alınan limonata ne kadar sağlıklı? Kullanılan malzemeler taze mi? Sizler için kendi evinizde yapabileceğiniz kolay ve pratik naneli limonata tarifi hazırladık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…
Birçok insanın aklında soru işareti olan dışarıdan alınan limonata ne kadar sağlıklı? Kullanılan malzemeler taze mi? Yapılışı kolay, pratik ve sağlıklı ev yapımı limonata ile karşınızdayız.Tarifin püf noktalarını siz değerli okuyucularımız için hazırladık.
2-3 adet iri limon
1 yada1.5 su bardağı toz şeker (Damak zevkine göre ayarlanabilir)
5-6 bardak su
Yarım demet nane
Pratik Ev Yapımı Limonatanın Yapılışı
1-Öncelikle iri limonları iyice yıkayın ve iyice kurulayın.
2-Limonları dikey şekilde ikiye kesip, küçük küçük dilimleyin
3-Dilimlediğiniz limonları buz dolabı poşetine koyup 1 gece bekletiniz.
4-Sabah limonları derin dondurucudan çıkartıp 6-8 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yumuşayan limonları mutfak robotu içerisine koyup nane ve 1 su bardağı toz şekerle birlikte çekin.
5- Robotta çekilen nane ve limonu geniş bir kaba alın. Üzerine 1 buçuk litre su döküp, şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Daha sonra malzemeleri ince delikli süzgeçten geçirin. Dolaba Soğutmaya bırakın.
Üzerini Süslemek İçin
1-Nane Yaprakları
2-Buz parçaları
Daha sonra servis yapabilirsiniz. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, afiyet olsun.