Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri

Pratik ve lezzetli olan kapya biberli sos tarifi ile sizlerleyiz. İster kahvaltıda ister 5 çayında tercih edebileceğiniz bu sosu konserve yaparak aylarca taze saklayabilirsiniz. İşte kapya biberli sos tarifi...

TAKİP ET

Kışlık konserve hazırlıklıkları başladı. Farklı, lezzetli ve pratik bir tarifle de sizlerleyiz. İster kahvaltıda istersenizde 5 çayınızda yer alacak olan bu tarif oldukça pratik ve lezzetli. Üstelik konserve yapıp aylarca taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Malzemeler

1 kilo kapya biber

1 su bardağı su

1 su bardağı sirke

yarım su bardağı zeytinyağ

8-9 diş sarımsak

maydanoz

1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı

- Kapya biberleri yıkayıp eşit parçalara kesiyoruz.

- Tencereye yağı, sirkeyi, suyu koyup ocağı açıyoruz.

- Kaynamaya başlayan sıvı karışıma soyduğumuz ve bir kaç parçaya böldüğümüz sarımsakları ekliyoruz.

- Biberleri sıvı karışıma döküp 8-9 dakika pişiriyoruz.

- Ocağı kapatıp çok ince kıyılmamış olan maydanozları ekliyoruz

- Maydanoz eklediğimiz karışımı karıştırıp sıcakken kavanozlara dolduralım.

Püf noktalar

- Biberlerin ezik olmamasına dikkat etmeliyiz.

- Biberlerin pişme süresini uzun tutmamalıyız.

- Kavanozlara koyacağımız karışımın kapağını kapatırken kapağa gelen kısmı mutlaka silmeliyiz.

- Kavanoz kapaklarını 2 geri bir sıkı şeklinde kapatırsak doğru biz kapanma olmuş olacaktır.

Afiyet olsun...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme