Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri
Pratik ve lezzetli olan kapya biberli sos tarifi ile sizlerleyiz. İster kahvaltıda ister 5 çayında tercih edebileceğiniz bu sosu konserve yaparak aylarca taze saklayabilirsiniz. İşte kapya biberli sos tarifi...
Kışlık konserve hazırlıklıkları başladı. Farklı, lezzetli ve pratik bir tarifle de sizlerleyiz. İster kahvaltıda istersenizde 5 çayınızda yer alacak olan bu tarif oldukça pratik ve lezzetli. Üstelik konserve yapıp aylarca taze bir şekilde tüketebilirsiniz.
Malzemeler
1 kilo kapya biber
1 su bardağı su
1 su bardağı sirke
yarım su bardağı zeytinyağ
8-9 diş sarımsak
maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı
- Kapya biberleri yıkayıp eşit parçalara kesiyoruz.
- Tencereye yağı, sirkeyi, suyu koyup ocağı açıyoruz.
- Kaynamaya başlayan sıvı karışıma soyduğumuz ve bir kaç parçaya böldüğümüz sarımsakları ekliyoruz.
- Biberleri sıvı karışıma döküp 8-9 dakika pişiriyoruz.
- Ocağı kapatıp çok ince kıyılmamış olan maydanozları ekliyoruz
- Maydanoz eklediğimiz karışımı karıştırıp sıcakken kavanozlara dolduralım.
Püf noktalar
- Biberlerin ezik olmamasına dikkat etmeliyiz.
- Biberlerin pişme süresini uzun tutmamalıyız.
- Kavanozlara koyacağımız karışımın kapağını kapatırken kapağa gelen kısmı mutlaka silmeliyiz.
- Kavanoz kapaklarını 2 geri bir sıkı şeklinde kapatırsak doğru biz kapanma olmuş olacaktır.
Afiyet olsun...