Pratik kurabiye tarifi - Tatlı Tarifleri - Türk Mutfağı

Ev Yapımı Pratik Kurabiye Tarifine ne dersiniz? Toplamda 5 Malzemeden oluşan Çıtır Kurabiyeler için hazır olun. Kolay ve pratik kurabiye tarifi arayanlar çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, ev yapımı çıtır kurabiyeleri hemen deneyelim. Pratik tatlı tarifleri için ayrıntılar Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Evde Yapabileceğiniz Pratik Kurabiye Tarifi, hem de 5 Malzemeden oluşuyor. Çıtır Kurabiyeler için hazır mıyız?

Pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi arayanlar, burada mısınız? Sadece beş malzemeyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır kurabiyelerle çay saatleriniz artık daha keyifli geçecek. İşte kolay ve pratik kurabiye tarifimiz.

Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler şu şekilde,

- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu

Çıtır çıtır kurabiyelerin yapılışı,

Öncelikle tereyağı ve pudra şekerini iyice çırpalım. Kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip yoğurun. (Unu yavaş yavaş ekleyin, hamur kıvam alınca eklemeyi bırakabilirsiniz.)
Hamurdan parçaları elinizle şekil verip, yağlı kağıt serili tepsiye dizebilirsiniz.
Daha önceden ısıtılmış 180 - 200 derece fırında kurabiyeleri üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. (Yaklaşık 15-20 dakika)
Fırından çıkan sıcak kurabiyelere pudra şekeri serpebilirsiniz.
İşte bu kadar kolay ve pratik! Ev yapımı, çıtır çıtır kurabiyeleriniz servise hazır. Bu kolay ve pratik kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi hem kendiniz, hem de misafirlerinizle keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun! Başka bir tarifte buluşmak üzere...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme