Pratik Süt Helvası Tarifi – Pratik Tarifler – Bursa Lezzetleri – Masterchef

Süt Helvası tarifi ile Bursa'nın en sevilen tatlılarından birisini yapacağız. Bir çok okuyucu geçtiğimiz günlerde Masterchef'de de yapılan bu lezzeti merak ediyor ve araştırmaya başladı. Un, tereyağı, süt ve vanilya ile yapılan bu muhallebi tarifi, pastane tadında unutulmaz bir lezzet ile evinize girecek. İşte tarifimiz.

Bugün Bursa'nın en ünlü tatlılarından birisi olan süt helvasını evde pratik bir şekilde yapacağız, hazır mısınız? Hem hafif, hem lezzetli olan bu tarif, pastane tadında bir tatlı deneyim sunacak. Geçtiğimiz günlerde Masterchef'te de yapılan süt helvası tarifine geçelim, şimdiden afiyet olsun.
Öncelikle tarifimiz 4 - 6 Kişilik olacak, hazırlığımız 15 dakikayı buluyor, Süt Helvasının Pişirme süresi de 20 dakika sürüyor

Süt Helvası Malzemeleri:

100 gram tereyağı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Süt Helvası Yapılışı:

İlk adım olarak, sütün ortalama yarısını orta boy tencereye alalım, ardından da şekeri ekleyelim. Eklediğimiz şekeri eritelim, (Kaynatmanıza gerek yok) şekerin erimesi yeterlidir. Daha sonra ocaktan alın.
Kalan sütü ve yumurta sarısını ekleyin, iyice çırpın ve soğumaya bırakın.
Bir tavaya tereyağını alın ve erittikten sonra unu ekleyin. Hafifçe pembeleşinceye kadar onu kavurun.
Kavurduğunuzu yavaş yavaş süt karışımına ekleyin. Sürekli olarak koyulaşıp kıvam alana kadar devam ediyoruz.
Kıvam içeriğinde vanilyayı ekleyin ve çok fazla pişirmeden ocaktan alın.
Hazırladığınız muhallebiyi ufak boy borcama ya da toprak kaselere dökelim.
Fırının üst ızgarasını kullanarak 200 derece 20 dakika (üstü kızarana kadar) pişirmeye devam edelim. Eğer fırınınız sıcaksa, 15-20 dakika yeterli olacaktır.

Süt Helvasının üzerini kızartma işlemine geçelim:

Süt helvasını kaselere döktükten sonra üstünü kızartmak için fırının sadece üst kısmı yani ızgara kısmını çalıştırarak 15-20 dakika kadar kızartabilirsiniz.
Not: Helvanın kızarmasını yakından takip edin, hızlı bir şekilde kızarabilir. Kızaran süt helvasını soğutmadan önce birkaç dakika bekletin.
Bursa'nın bu enfes tatlısı Süt helvası yaparken un kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edelim. Gereğinden fazla kavrulursa un kokusu baskın olabilir. Süt Helvasının üzerine isteğe bağlı olarak çeviz ya da fındık serpebilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme