Pratik Tarif: Evde Kolay Dondurma Yapımı

Son yılların en sıcak yaz mevsiminde serinlemenin en eğlenceli yolu evde yapılan pratik dondurma! İşte sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz enfes dondurma tarifi...

Aşırı sıcaklardan bunalanlar için evde pratik bir tarif olan dondurma yapımı ile karşınızdayız. İçimizi serinletmenin en tatlı yollarından biri doğal dondurma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Dışarıdan alınan dondurmaların sırrını öğrenmek ve kendi zevkinize uygun tatlar oluşturmak isterseniz, evde pratik dondurma yapımı tam size göre! İşte malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz pratik dondurma tarifi:

Evde Dondurma İçin Malzemeler:

• 2 olgun muz
• 1 su bardağı krema
• 4 yemeklik pudra pudra şekeri
• Vanilya özütü (isteğe bağlı)

Evde Dondurma Yapılışı:

1. Olgun muzları soyun, ardından da dilimleyin ve bir kapta dondurun. Dondurulmuş muzlar dondurmanın kıvamını alacaklar.
2. Dondurulmuş muzları bir blender veya mutfak robotuyla saf hale getirin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
3. Ayrı bir kapta krema ve pudra şekerini karıştırın. Krema, dondurmanın kıvamını yumuşak ve kremsi yapacaktır.
4. Krema karışımına muz ekleyin. İsteğe bağlı olarak vanilya özü de kullanılır. Malzemeler homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
5. Hazırladığınız karışımı dondurma kullanımına aktarın. Üzerini streç filmle kapatarak dondurucuya yerleştirin.
6. Karışımı yaklaşık 4 saat boyunca dondurucuda bekletin. Arada bir karıştırın, daha pürüzsüz bir dondurma elde etmek için.
7. Dondurma, donduktan sonra servis yapabilirsiniz. Dondurma üzerine taze meyveler veya çikolata sosuyla süsleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Artık evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik dondurma tarifini deneyin. Bu tarife yaz sıcaklarında hızla serinleyebilir ve damak zevkinize uygun özgün tatlar yaratabilirsiniz. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme