Pratik tatlı tarifi –Bardakta tiramisu tarifi

Bardakta tiramisu, klasik tiramisunun pratik ve az malzemeyle yapılabilen bir versiyonudur. Tek kişilik porsiyonlar halinde sunumu ile hem evde hem de misafir ağırlandığında kolayca hazırlanabilir. Tarifin detaylarına haberimizden erişebilirsiniz.

TAKİP ET

Pratik ve lezzetli bir tarif olan tiramisu tatlısını sadece 10 dakika bardakta hazırlayarak sunumuyla da göz kamaştırabilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze meyveler, fındık veya fıstık gibi süslemeler ekleyebilirsiniz. Bardakta tiramisu tarifi evde ve misafir ağırlamada kurtarıcınız olacak. tarifin detayları ise şöyle;

Malzemeler
4 adet kedi dili bisküvi
1 su bardağı soğuk kahve
2 yemek kaşığı kakao
250 gr mascarpone peyniri
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao (süsleme için)

Yapılışı: Kahveye kakao ekleyip karıştırın. Kedi dili bisküvileri kırın veya ikiye bölün. Mascarpone peynirini, pudra şekerini ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bardakların dibine bisküvi kırıntılarından bir kat yerleştirin. Üzerine kahve karışımından gezdirin. Hazırladığınız kremadan bir kat ekleyin. Bisküvi, kahve ve krema şeklinde 2 kat daha tekrarlayın. En üste kalan kremayı kakao ile süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.7

Püf noktaları: Bisküvileri çok fazla ıslatmamaya dikkat edin. Kahve yerine süt ve kakao karışımı da kullanabilirsiniz. Kremaya bitter çikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze çilek veya kakao tozu ile de süsleyebilirsiniz.

Bakmadan Geçme