Pratik Tatlı Tarifi - Milföylü Yalancı Profiterol!

Tatlı severler için oldukça pratik bir tarif olan milföylü yalancı profiterol, mutfak tecrübesi gerektirmeden kolayca hazırlanabilecek lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte detaylar..

Tatlı severler için oldukça pratik bir tarif olan milföylü yalancı profiterol, mutfak tecrübesi gerektirmeden kolayca hazırlanabilecek lezzetli bir seçenek sunuyor. Milföy hamuru ve evde her zaman bulunan malzemelerle yapılan bu tatlı, kısa sürede hazırlanan kremasıyla sofraların gözdesi oluyor. İşte detaylar:

Bu tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit: 10-12 adet milföy hamuru, krema için 500 ml süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı şeker, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya. Üzeri için isteğe bağlı çikolata sosu veya pudra şekeri kullanabilir, süsleme için toz fıstık ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

10-12 adet kare milföy hamuru

Kreması için;

500 ml süt

2 yemek kaşığı dolusu un

2 yemek kaşığı dolusu nişasta

1 çay bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Üzeri için;

isteğe bağlı çikolata sosu veya pudra şekeri

Süslemek için

toz fıstık

Yapımı ise oldukça kolay. Krema malzemeleri ocakta koyulaşıp kaynayana kadar pişirildikten sonra tereyağı ve vanilya eklenerek çırpılıyor. Milföy hamurları ise oda sıcaklığında yumuşatılıp küçük parçalara bölünerek 180 derecede pişiriliyor. Milföyler ve krema soğuduktan sonra bir araya getiriliyor ve üzerine pudra şekeri ya da çikolata sosu eklenerek servis ediliyor.

Bu tarif, kolaylığı ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme