Pratik ve Lezzetli - Hira Tatlısı ile Çay Saatlerine Tat Katın!

Tatlı severler için oldukça pratik bir tarif olan Hira Tatlısı kolayca hazırlanabilecek lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte detaylar..

Tatlı severler için oldukça pratik bir tarif olan Hira Tatlısı kolayca hazırlanabilecek lezzetli bir seçenek sunuyor. Hem misafirleriniz hem de sizin oldukça seveceği tatlı tarifini sizler için derledik. İşte detaylar…

Tarif İçin Malzemeler

1 su bardağı irmik

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt

Aldığı kadar un(2 veya 2. 5 su bardağı)

Dış Kısmını Bulamak İçin :

Yarım su bardağı irmik

Şerbeti için :

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Un hariç verilen tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, azar azar un ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğuralım. Sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurları irmiğe bulayıp, yağladığınız fırın kabına yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi alana 30 dakika kadar bir sürede fırında pişirelim. Bu süre kullandığınız fırına göre değişebilir. O nedenle kontrollü şekilde pişirin. Tatlınız pişerken şerbetini hazırlayalım.Şekeri ve suyu tencereye koyup, karıştırarak sadece şeker eriyene kadar ocakta ısıtalım. Kaynatmaya gerek yok ardından tamamen soğuması için buzdolabında bekletelim. Fırından çıkan tatlılara soğuk şerbeti dökelim ve üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini tamamen çekmesi için yaklaşık 1 saat dinlendirip servis edelim.

Çoğu kişinin damak tadına hitap edecek olan Hira tatlısı çayınıza lezzet katacak.
Afiyet Olsun..

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme