Probiyotiği artırılmış turşu tarifi - Hem de çıtır çıtır!

Kayserililer kışlık hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Mevsiminde taze sebzelerle kış mevsiminde tüketmek için hazırlanan turşuların probiyotiği nasıl artırılır? Turşularınız nasıl çıtır çıtır olur? Tüm detayları ile turşu kurmayı sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kış hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Kayserililer turşu kurmaya başladı. Hem çıtır çıtır olsun, hem de probiyotiği fazla olsun istiyorsanız, bu tarifimiz sizin için...

Kış mevsiminde taze sebzelerden hazırlanmış, bağışıklık güçlendirici turşular sofralarda yerini alıyor. Mevsiminde olan sebzeleri sağlıklı bir şekilde saklamak ve tüketmek için hazırlanan turşular, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yiyecekler içerisinde yer alıyor. Bu yıl artan fiyatlara rağmen Kayserililer kış mevsiminde taze taze tüketmek adına turşu hazırlıklarını yapıyor. Bir ailenin turşu kurma maliyeti 500 ila 1000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Hemen hemen her sebzeden turşu kuruluyor. Kayseri'de en çok tercih edilen turşuların arasında karışık turşu, karnıbahar turşusu, kornişon turşusu, yağlı biber turşusu gibi seçenekler yer alıyor. Bağışıklık güçlendirici olarak bilinen turşulara eklenen 1 kaşık tane karabiber turşunuzun probiyotiğini artırmak için uzmanlar tarafından öneriliyor.

5 kiloluk bidonlar için işte kıtır kıtır turşu tarifi;

2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı limon tuzu
5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 kaşık tane karabiber
Bidonun tabanına bir avuç nohut

Hazırlanışı:

Öncelikle kullanacağımız kabın içerisine bir avuç nohut atıyoruz. Sonrasında turşunun içerisinde ne olmasını istiyorsak ekliyoruz. Salatalık, biber, havuç, acur, kelek, domates vb. dilediğiniz ürünleri ekleyebilirsiniz. Ürünleri ekledikten sonra sirke, limon tuzu, kaya tuzu ve tane karabiberi ekliyoruz. Kaynattığımız suyu, kullandığımız kap dolana kadar turşunun üzerine ekliyoruz. Kapatırken ağzına bir adet kesme şeker bırakıyoruz. Dilerseniz üzerine maydonoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Kış mevsiminde çıtır çıtır tüketebileceğiniz turşunuz hazır, afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme