Projesi Kayseri'de yapılan KAAN'daki bu özellik başka uçakta yok!

Karbon Fren Disk Yerlileştirme projesi Kayseri'de yapılan Milli Muharip Uçağı KAAN'daki bir özelliğin hiçbir uçakta olmadığı açıklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar Karbon Fren Disk Yerlileştirme projesi Kayseri'de yapılan Milli Muharip Uçağı KAAN'daki önemli bir özelliği açıkladı. Bu özellik başka uçakta yok. İşte detaylar…

İsmini Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den alan Milli Muharip Uçağı KAAN'ın Karbon Fren Disk Yerlileştirme projesi Kayserili firma Kim Teknoloji A.Ş. tarafından yapılıyor.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli muharip uçak KAAN'ı ilk uçuşuna hazırlıyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ‘KAAN'ın önümüzdeki günlerde uçmasını bekliyoruz. Yeni yüzyıl heyecanlı olacak. İhracatta çıkış yaptık. Daha önce yalnızca uçak parçası satan bir şirkettik, şimdi savunma sistemi satan bir şirketiz' ifadelerine yer vermişti.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar da katıldığı bir TV programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin önde gelen savunma şirketlerinden biri olan ASELSAN, 2023 yılında TULGAR Kaska Entegre Görüntüleme Sistemi'ni tanıttı.
ASELSAN'ın tanıttığı sistem özellikle Milli Muharip Uçak KAAN'ın pilotları tarafından kullanılmak üzere tasarlandı.

TULGAR ile pilotlar uçağın gövdesi yokmuş gibi çevrelerini görebilecek ve kasklarındaki arayüz üzerinden uçağın birçok dâhili sistemini kontrol edebilecekler.

Konuyla ilgili konuşan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, KAAN'daki bu özelliğin başka uçakta olmadığını söyledi. Yarar, ‘Bu uçak akıllı bir uçak. Dijital bir uçak. Bu uçak seslerle komutla hareket ediyor. Pilot her şeyi Tulgar ile görebilecek. Tüm hareketlerini sesle yapabilecek. Kaan'da yalnız aşağısı ve arkası da görebiliyor. Kamera sistemiyle 360 derece tüm etrafını dönüp algılayabiliyor. Önündeki sistemle de komut verebiliyor. Pilot bir filo halinde insansız savaş uçakları ile hareket edip komut verebilecek' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme