Ramazan'ın 24. günü iftar menüsü: İftara ne pişirsem?
Ramazan ayı, ev hanımlarına 'İftara ne pişirsem?' telaşını da beraberinde getirdi. Biz de sizler için işinizi kolaylaştıracak menüler hazırladık. 24. gün iftar menüsü için detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

11 ayın sultanını sofraları ile dolu dolu karşılayan İslam âlemi iftar menüsü önerileri ile ‘İftara ne pişirsem?’ sorusuna yanıt arıyor. Çorba, ana yemek, salata ve tatlı için farklı seçenekleri değerlendirenler nasıl bir sofrayla ilk oruçlarını açmak istediklerine karar veriyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak hanımların işlerini kolaylaştırmak adına her gün sizlerle iftar menüleri paylaşacağız. İşte 24. gün iftar menüsü…

Köz Patlıcan Çorbası
Mangalın, etin, tavuğun yanına en çok yakışan yancı patlıcan, bu çorbada yine yancı rolünü üstleniyor. Hafif ama bol lezzetli olan bu çorbanın tarifi; Patlıcanları közleyelim. 2 yemek kaşığı tereyağını çorba tenceresinde eritip, 1,5 yemek kaşığı unu hafifçe kavuralım. Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayıp, kavrulan unla beraber patlıcanları çevirelim. Dövülmüş 1 diş sarımsağı da ilave edip 5 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyelim. Hafif kaynayınca sütü ilave edip karıştıralım. Bir taşım kaynatıp tuz, karabiberi ilave edip çorbanızı lezzetlendirin. Afiyet olsun…
Atom meze
Hem iştah açan hem de gönülleri fetheden atom meze iftar sofralarınızı süsleyecek.
Tepsi kebabı
Hatay mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan tepsi kebabı pratik yapımı ile iftar sofralarının en çok tercih edilen yemeklerinden biri oluyor.
Peynir helvası
Hep aynı tatlıları yapmaktan sıkılanlar için nefis bir alternatif olan peynir helvası az malzemeden oluşmasıyla da favoriniz olacak. İşte tarifi: Peynir helvası için yarım su bardağından bir parmak fazla şekeri, 2 su bardağı suyun içinde güzelce eritip kenarda bekletelim. Tavaya yağı alıp kısık ateşte 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağını eritelim. Eriyen tereyağının içine irmiği 1su bardağı irmiği koyarak kavuralım. 10-15 dakika rengi çıkana değişene kadar kavurduktan sonra şekerli su karışımını irmiğe ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayıp şerbetini emmeye başlayan helvaya peyniri tuzsuz dil peynirini ekleyelim. Peynir eriyene kadar karıştıralım. Afiyet olsun…