Ramazan'ın 26. günü iftar menüsü: 4 kaşık çorba, Orman Kebabı, Mamzana, Hira tatlısı…
1 Mart 2025 tarihi itibariyle Ramazan heyecanı başladı. Ramazan, hanımların 'İftara ne pişirsem?' telaşını da beraberinde getirdi. Biz de sizler için işinizi kolaylaştıracak menüler hazırladık. 26. gün iftar menüsü için detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
11 ayın sultanını sofraları ile dolu dolu karşılayan İslam âlemi iftar menüsü önerileri ile ‘İftara ne pişirsem?’ sorusuna yanıt arıyor. Çorba, ana yemek, salata ve tatlı için farklı seçenekleri değerlendirenler nasıl bir sofrayla ilk oruçlarını açmak istediklerine karar veriyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak hanımların işlerini kolaylaştırmak adına her gün sizlerle iftar menüleri paylaşacağız. İşte 26. gün iftar menüsü…
4 kaşık çorbası
Hem doyurucu hem de besleyici özelliği ile ön plana çıkan 4 kaşık çorbası pratik yapımı ve ekonomik oluşu ile favoriniz olacak…
Köfteli orman kebabı
Sebzesinden, etine birçok doyurucu ve besleyici malzeme bulunduran ‘Köfteli orman kebabı’ ile iftar sofralarınızı güzelleştirebilirsiniz.
Mamzana salatası
Edirne’ye özgü bu lezzet et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Hazırlanışı: Közlediğimiz patlıcan ve biberleri iri küpler halinde doğrayıp bir kaseye alalım. Sivri biberleri ve sarımsakları ince halkalar şeklinde keserek ilave edelim. Geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte yeşil biber ve sarımsakları tuz ekleyip 2-3 dakika kavuralım. Karışıma rendelenmiş domatesleri ve sirkeyi de ekleyip 2-3 dakika daha birlikte kaynatalım. Sıcak domatesli karışımı közlenmiş sebzelerin üstüne döküp karıştıralım ve 10 dakika dinlendirelim. Yoğurt ile servis edebilirsiniz…