Ramazan'ın gülü: Güllaç tatlısı! Bu tarif favoriniz olacak
Ramazan ayı denilince akla gelen ilk tatlılardan o tarif.. Ramazan'ın gülü 'Güllaç' tatlısı, bu tarif ile favoriniz olmaya aday. Kayserililer bu tarifi araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…
Ramazan ayı denilince akla gelen ilk tarif Ramazan'ın gülü; Güllaç tatlısı!
Ramazan ayının gelişi, market raflarında güllaç yapraklarının kendini göstermesi ile resmi olarak başlıyor. Kayserililerin geleneksel tarifi Güllaç hem pratik hem de lezzetli.
Türk mutfağının medar-ı iftiharı bu sütlü tatlıyı ramazan sofralarınızdan, güllaç yaprağını mutfaklarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Biz de Kayseri Anadolu Haber ekibi olarak Güllaç tatlısı tarifinin en leziz ve en hafif halini sizin için araştırdık.
Güllaç tatlısı yapımını anlattığımız bu kolay güllaç tarifine dilerseniz başlayalım;
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
3 litre süt
12 adet güllaç yaprağı
3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 su bardağı ceviz içi
Üzeri için (İsteğe göre)
8 adet çilek
8 adet taze nane yaprağı
4 yemek kaşığı toz Antep fıstık
4 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. 1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.
Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın. Dilerseniz taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.