Raylı sistemde 'demir korkuluk' mağduriyeti

Raylı sistem güzergahı üzerindeki istasyonlara tramvayın arkasından ve önünden geçişi engellemek ve güvenliği sağlamak amacıyla yapılan demir korkuluklar vatandaşların mağdur olmasına yol açtı.

Aktarma istasyonlarında zaman zaman vatandaşların aktarma yaptığı esnada karşı yönden gelen tramvayı kaçırmamak için istasyon başı ile sonunda bulunan ve yolcu geçişini kısıtlayan demir korkuluklardan vatandaşların atladığı görülürken, bu korkuluklardan vatandaşlar şikayetçi oluyor.
Yapılan uygulama güvenliğin sağlanması noktasında önlem oluştururken, diğer taraftan vatandaşların aktarma yapması esnasında, aktarma yapacakları araca binme konusunda ise sorun oluşturuyor.
Özellikle aktarma istasyonlarında iki tramvayın karşı karşıya geldiği durumda karşıya geçemeyen vatandaşlar demir korkuluklardan rahatsızlıklarını dile getiriyor. Saatlerinin denk gelmesi durumlarında sıkıntı oluşturan ve aktarma yapılacak tramvaya yetişme esnasında panik meydana getiren bu mağduriyetin giderilmesi için vatandaşlar çözüm isterken, en azından tramvay saatlerinin aktarma istasyonlarında kesişmemesinin bir çözüm oluşturabileceği kanaatinde.
Daha önce istasyonlara gelen tramvay araçlarının arkasından ve önünden geçerek aktarma yapabilen vatandaşlar, bu sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme