Recep Uçar'dan 'Kayserispor' itirafı! Neden ayrıldığını ilk kez anlattı 

Kayserispor'un eski teknik direktörü Recep Uçar beINSports'ta yayınlanan Gün Ortası programına konuk oldu. Kayserispor dönemi hakkında önemli açıklamalar yapan Uçar, takıma geliş sürecini, teknik direktörlük dönemini ve ayrılığa iten olayları tek tek anlattı. Uçar aynı zamanda, 'Kayserispor, bende hep güzel hatıralarla kalacak.' ifadelerini kullandı. Detaylar haberimizde…

Kayserispor'da çalıştığı kısa dönemde elindeki dar kadro ile önemli başarılar elde eden Recep Uçar, taraftarın gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Çağdaş Atan'ın Başakşehir'e gidişinin ardından takımın başına gelen ve Kayserispor'da 21 maça çıkan Uçar, sarı-kırmızılı takımda 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 yenilgi elde etmişti. Kayserispor, Uçar döneminde üçüncülüğüne kadar yükselirken, Samsunspor maçı sonrası 26 Ocak 2023'te Recep Uçar ile yolları ayırdı.

''Kayseri tarihinde belki de ilk kez…''

Kayserispor'daki süreci hakkında konuşan Uçar, ''Kayseri süreci 11 Eylül'de başladı. Transfer tahtasının yasağının kalkıp kalkmayacağı belirsizdi ve ben gittiğimde son gün açıldı. Son gün 7 oyuncuyu kadroya dahil ettik. Ancak sonrasında tekrar transfer tahtası kapandı. Lige iyi bir giriş yaptık, ilk 4 hafta biraz inişli çıkışlıydı ama sonraki 7 maçta art arda galibiyetler alarak 24 Aralık itibarıyla ligde üçüncü sıraya yerleştik. Kayseri tarihinde belki de ilk kez 24 Aralık'ta üçüncü sırada yer aldığımız bir süreçti. Arka arkaya Trabzon deplasmanında ve diğer maçlarda seri galibiyetler aldık, muazzam bir uyum sağladık. Ancak sonrasında vedam çok enteresan oldu.'' ifadelerini kullandı.

''Kadromuzda 9 oyuncu eksikti''

Büyük çıkış yaşanan ve 3.'lüğe çıkılan dönemden sonra kadroda sıkıntılar yaşandığını belirten Uçar, ''24 Aralık'ta Pendikspor'u içeride 2-0 yendiğimiz maçın ardından gazeteciler bana, ''Sevgili hocam, Kayserispor'un hedefi nedir?'' diye sordu. O zaman verdiğim cevabı burada tekrar söyleyebilirim: Şubat ayını görmeden Kayserispor'a bir hedef koyamazsınız. Nitekim bırakın Kayserispor'un hedef koymasını, ben kendim Şubat ayını göremedim. Sebebi ise aşikar, ekonomik sıkıntılar vardı. O dönemde Kemen'in FIFA'ya başvurduğum süreçte, ekonomik sebeplerden dolayı tek taraflı fesih ihtimali doğdu. Takımımızda ilk 11'de oynayan üç oyuncu Afrika Uluslar Kupası'na gitti. 2 stoperimiz de bu oyuncular arasındaydı. Ayrıca 4 oyuncumuz, başta Cardoso olmak üzere, sakatlıklarla boğuştu. 24 Aralık'ta ligde üçüncü sıradayken 1 hafta sonra kadronuzda 9 oyuncu yok.'' şeklinde konuştu.

''Kayserispor, bende hep güzel hatıralarla kalacak''

Uçar, ''O dönem, Ocak ayında çok yoğun bir fikstür vardı. Pazar ve çarşamba günleri maç oynuyorduk, ancak elimde yeterli kadro yoktu. U19 takviyesiyle maçlara çıktık. Üç dört maçı uzatma dakikalarında kaybettik. Bu dönemde antrenör şanssızlığı yaşadığımızı düşünüyorum. Sonrasında maalesef üzücü bir süreç oldu. Karşılıklı anlaşarak ayrıldık, ancak bu sürecin böyle olmasını istemezdim. Kayserispor, İstanbul dışındaki ilk çalıştığım takım ve ikinci teknik direktörlük deneyimimdi. Üzüntüler yaşasak da Kayserispor, bende hep güzel hatıralarla kalacak.'' dedi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Mehmet anık 18 Eylül 2024 05:55

Hocam kayserıspor tarıhını bılmeden açıklama yapmışın Kayserispor superlıgı ılk yarıyo lıder bile bıtırdı sen tarıhınde 3 olmasından bahsedıyorsun saygılar

Bakmadan Geçme