Rengarenk bir meze Pratik babaganuş tarifi
Bugün babaganuş mezesi ile karşınızdayız. Patlıcanla hazırlanan her tarif ayrı bir güzel oluyor. Kayseri'nin meşhur yamula patlıcanı ile hazırlayacağınız bu tarif damaklarınızda enfes bir tat bırakacak. Gelin hep birlikte babaganuş tarifine bakalım.
Bugün babaganuş mezesi ile karşınızdayız. Patlıcanla hazırlanan her tarif ayrı bir güzel oluyor. Kayseri'nin meşhur yamula patlıcanı ile hazırlayacağınız bu tarif damaklarınızda enfes bir tat bırakacak. Masada çeşitli meze tariflerini seviyorsanız babagannuş tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor. Her yörede farklı şekillerde yapılan babagannuş, közlenmiş patlıcan, biberi, domates ve nar ekşili sosla hazırlanan rengarek bir meze yapımı oldukça pratik. Özenle hazırladığımız masanızı renklendirecek babagannuş mezesi damaklarınızda enfes bir tat bırakacak
Babagannuş için gereken malzemeler,
3 adet büyük boy patlıcan
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Babaganuşun yapılışı,
Patlıcan, domates ve biberleri közleyin. Közlenen sebzeleri geniş bir tabağa alıp üzerine streç film çekin ve soğumaya bırakın. Bu sayede kabukları daha kolay soyulacaktır. Közlenen sebzelerin hepsinin kabuklarını dikkatlice soyarak bir kaseye alın. Patlıcanları bir bıçak yardımıyla incecik doğrayarak ezin. Kalan sebzeleri de dilediğiniz boyutta, küp küp doğrayın ve kasede karıştırın. Bir kasede ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, tuzu ve nar ekşisini karıştırın ve köz karışıma dökün. Bütün malzemeleri karıştırın ve sunuma hazır hale getirin.
İsteğe göre doğranmış maydanozla servis edin. Başka bir tarifimizde görüşmek üzere deneyen herkese afiyet olsun