Reşadiye'ye hırsızlar dadandı

Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi'ne hırsılar dadandı.

Mahalle sakinlerinden gelen şikayetler ve mağduriyeti değerlendirerek mahalle Muhtarı Mustafa Kapçı'dan aldığımız bilgilerde Muhtar Kapçı, Ramazan'da daha da artan hırsızlık olaylarının aslında yeni olmadığını, 2 buçuk yıldan beri yaşandığını kaydetti.
AYDA BİR HIRSIZLIK OLUYOR
Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilerde Muhtar Kapçı, Reşadiye Mahallesi'nde 2,5 yıldan beri ayda bir hırsızlık olayı meydana geldiğini ifade ederek; 'Hırsızlık olayları mahallemizde yeni değildir. Ancak Ramazan'ın gelmesiyle daha da artış gösterdi. Ramazan'ın başlamasından bugüne kadar 5 hırsızlık olayı yaşandı. Polisimiz de olayla ilgileniyor. Gerçekten özverili çalışmaları var. Ancak mahallemiz geniş bir alana yayılmış bir mahalle. Poliste kontrol etmekte zorlanıyor. Suçüstü yapamıyor. Mahallemizin bir giriş, bir de çıkışında mobese cihazı var. Bir kaç tane de mahallenin iç kısımlarına yerleştirilse iyi olur diye düşünüyorum' dedi.
İKİ GRUP YAKALANDI HALA DEVAM EDİYOR
Reşadiye Mahallesi Muhtarı Kapçı, mahallelerinin hırsızlık yapılacak gibi zengin bir mahalle olmadığını ifade ettiği konuşmasında, kışın yaşanan hırsızlıklarda bakır eşyalar, yazın ise para ve altın çalındığına işaret etti. Mahallelinin zengin olmayan fakir insanlardan meydana geldiğini ve bu denli hırsızlık girişimlerinin nedenini anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Muhtar Kapçı, Ramazan'da hırsızlardan iki grubun yakalandığını, ancak hırsızlık olaylarının buna rağmen devam ettiğini kaydetti. Mahalle içerisinden bazı duyarlı vatandaşların polisle işbirliği sayesinde bu yakalama olaylarının gerçekleştiğini söyleyen Kapçı, hırsızlıkların en çok iftar ve teravih vakitlerinde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.
HIRSIZLARIN MAHALLEDE İŞBİRLİKÇİLERİ VAR
Konu ile ilgili verdiği bilgilerde, mahallede yaşanan hırsızlık vakalarının, organize bir şekilde yürütüldüğünü düşünen Muhtar Kapçı; 'Mahalle içerisinde hırsızların işbirlikçileri var ve onlar ile mahallelinin uygun anı tespit edilip o şekilde bu olaylar yapılıyor. Hırsızların zor yakalanması, hala da devam etmelerinin nedeni bu diye düşünüyorum. Halk da polisle daha fazla işbirliği içersinde olursa bu olaylar tamamen çözülür diye düşünüyorum. Yani bu hırsızlıkların bitirilememesi biraz da bizden kaynaklanıyor. Yoksa emniyet güçleri elinden geleni yapıyor, devriye geziyor. Ayak izlerini, parmak izlerini değerlendiriyor ama suçüstü yapamıyor. Bu da bize işbirliği yapmak gerektiğini gösteriyor' şeklinde konuştu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme