SABİR'İN EĞİTİM AŞKI!

(Özel) Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN – Sabir Yusufi… 10 yaşında… Ailesi ile birlikte Afganistan'daki savaş ve terör saldırılarından kaçarak Kayseri'ye geldi. Her gün hem tartıcılık yapıp harçlığını çıkarıyor, hem de eğitimine devam ediyor. Sabir'in en sevdiği ders ise Türkçe…

10 yaşındaki Afgan çocuk Sabir Yusufi, ailesi ile birlikte yıllar önce savaş ve terör saldırıları nedeniyle Afganistan'dan kaçarak Kayseri'ye geldi. Kayseri'de kısa sürede Türkçe konuşmayı çözen Sabir, okula gitmeyi çok seviyor.

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim alan ve boş vakitlerinde Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi'nde tartıcılık yaparak hem harçlığını kazanan hem de evin geçimine katkıda bulunan Sabir Yusufi, “Babam bir aydır işsizdi, yeni işe gitmeye başladı. Sahabiye'de oturuyoruz, her sabah burada tartıcılık yapıyorum. Yıllar önce Taliban'dan kaçarak Kayseri'ye geldik, ders yapmayı çok seviyorum. Okullar kapalı olduğu zamanlar burada hem ödevimi yapıyorum, hem de para kazanıyorum. En sevdiğim ders, Türkçe ve Kayseri'yi çok seviyoruz” diye konuştu.

5 kardeş olduklarını söyleyen Sabir, kardeşlerden en büyüğünün kendisi olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme