Sadece çocuklar değil, herkes bayılacak: Pratik çikolatalı pankek

Çikolatayı seven, ancak mutfakta pratik çözümler arayanlar için harika bir tarife önerimiz var. Çikolata dolgulu pankek, hem lezzetli hem de pratik yapımıyla kahvaltı sofralarınızın yeni favorisi olmaya aday. Hazırlaması da oldukça kolay. İşte bu nefis tarifin detayları..

Çikolatayı seven, ancak mutfakta pratik çözümler arayanlar için harika bir tarife önerimiz var: İçi çikolata dolgulu pankek! Özellikle minik çocukları olan anneler, bu tarifeye bayılacak. Çocuklara çikolata sürüp pankek vermek çoğu anne için zorlu bir görev olabilir. Ancak bu tarife göre çikolatalı pankekin içinde saklanıyor ve hiçbir yerde bulaşmadan, sıradan bir sunum yapabiliyorsunuz.

Çikolata dolgulu pankek, hem lezzetli hem de pratik yapımıyla kahvaltı sofralarınızın yeni favorisi olmaya aday. Hazırlaması da oldukça kolay. İşte bu nefis tarifin detayları:

Malzemeler:

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İçi için: Kahvaltılık sürülebilir çikolata

Yapılışı:

Çikolatayı Dondurun:
Çikolataları hazırlamak için bir tatlı kaşığı çikolatayı yağlı kağıt üzerine bıçak ile daire şeklinde yaydırın. Dondurucuya koyun ve yaklaşık 20-30 dakika donmasını bekleyin.

Pankek Hamuru Hazırlığı:
Yumurta ve şekeri mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpın.

Pankekleri Pişirin:
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya dökelim. Çikolata ile de yayılacağı için ayrıca kaşık ile yaymanıza gerek yok. Vakit kaybetmeden dondurucudaki çikolatamızdan alarak hamurun üzerine yerleştirelim.

Pişirme işlemi:
Pankekler göz göz olunca altına bakalım pembeleşmiş ise spatula yardımı ile ters çevirelim. Eğer ocak çok açık ise pankekin üzeri göz göz olmadan yani hamurun üzeri kurumadan altı kızaracak hatta yanacaktır. Çevirmek istediğinizde de üzeri hala sıvı olduğundan pankek dağılacaktır. Ocağın çok yüksek olmaması oldukça önemli.

Servis:
Pankekleri havlu kağıt üzerine alarak altlarının nemlenmesini önleyin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilir, dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Püf Noktaları:
Çikolatayı mutlaka pişirme kağıdına dondurun, yoksa tabağa yapışabilir.
Pankeki pişirirken çikolataları dolaptan çıkartmayınız. Çok kalın olmadıkları için hızlıca oda ısısında yumuşayacaklardır bu nedenle pişirdiğiniz kadar çikolatayı dondurucudan almanızı öneririm.
Hamur çok sıvı olursa, kıvamını ayarlamak için biraz un olabilir.

Kalori Bilgisi:
75 gram çikolatalı pankek, yaklaşık 300 kalori içerir. Diyet yapanlar, bu lezzetli kaçamağı hesaplayarak tercih edebilirler.
Bu tarife ile hem çocuklar hem de çikolataya doyamayanlar kahvaltıda mutluluk bulacaksınız. Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme