Safer Ayı ne zaman bitecek?

Muharrem ayından sonra gelen Safer ayı Ağustos itibariyle başladı. Uğursuzluk, bela ve musibetin bu ayda daha çok olduğuna inanan vatandaşlar bu ayın ne zaman biteceğini araştırıyor.

Safer ayı, hicri takvime göre Muharrem ayından sonra gelen ikinci ay olarak biliniyor. Uğursuzluk, bela ve musibetin bu ayda çok olduğuna inanan vatandaşlar, Safer ayının ne zaman biteceğini araştırıyor.

Cahiliye döneminde, uğurszulukların, bela ve musibetin çokça meydana geldiğine inancı başlamıştır. Dinimizde böyle bir inanışın yeri olmadığı açıklanmış ve bunun bir hurafeden ibaret olduğu söylenmiştir. Peygamber efendimiz 'Safer ayında uğursuzluk yoktur' buyurmuştur.

Yaşanan olayların üst üste gelmesiyle birlikte birçok vatandaş Safer ayının uğursuz olduğunu iddia etmeye devam ediyor. Konu ile ilgili bir vatandaş, 'Bu ay bazı engeller sık sık karşıma çıktı' yorumunda bulunurken, başkabir vatandaş, 'Normalde böyle şeylere inanmam. Ama her sene Safer ayında sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Sadece kendim adına değil çevremdeki birçok insanda da sıkıntıların üst üste geldiğini görüyorum' ifadelerinde bulundu. Başka bir vatandaş ise bela ayı olarak bildiğini ama bu ayda namaza başladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre Safer ayı 3 Eylül Salı günü bitecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme