Sağlık-Sen zam talebini açıkladı!

Sağlık-Sen, 2024 Yılında Memur Maaşlarına Yüzde 10 Artış Talep Etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Memur ve memur emeklilerini kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Sağlık-Sen basın açıklaması düzenledi. Başkanı Mahmut Faruk Doğan açıklama yaptı.

endikaların talepleri de teker teker açıklanırken, Sağlık Sen Başkanı Mahmut Faruk Doğan da, 2024 ve 2025 yılları için yüksek zam beklentilerini açıkladı.

2024 yılı için 3'er aylık dönemler itibariyle memur maaşlarına refah payı dahil olarak yüzde 35, yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 10 artış talep eden Sağlık Sen, 2025 yılında da altışar aylık dönemler itibariyle refah payı dahil olarak birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam istiyor.

Başkan Doğan, yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının ekonomik şartlarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerini ve hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi, kamu çalışanlarına aylık 7 bin 650 lira kira yardımı yapılması, 1'inci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600 olması ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi de Sağlık Sen'in genel talepleri arasında yer alıyor.

Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, Sağlık Sen'in taleplerinin yanı sıra diğer sendikaların da talepleri üzerinde uzlaşma sağlamak amacıyla gerçekleşecek. Kamu çalışanlarının haklarının korunması ve refah seviyesinin artırılması için yoğun müzakerelerin beklendiği görüşmelerin sonucu kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme