Sağlıklı ve lezzetli mücver nasıl yapılır? Pratik yemek tarifi - Türk mutfağı
Mücver kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Kolay ve pratik bir tarif olan bu tarifi dakikalar içinde hazırlayıp sofralarınızı taçlandırabilirsiniz. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden mücver nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Mücver kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Kolay ve pratik bir tarif olan bu tarifi dakikalar içinde hazırlayıp sofralarınızı taçlandırabilirsiniz. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden mücver nasıl yapılır? Hazırlarken fazla yağ çekmemesi için ise birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor.
Kabağın en lezzetli hali mücver tarifini sizler için derledik
İşte malzemeler:
3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
½ demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
Yapılışı: İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım. Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım.
Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
Kabak mücveri servis edelim Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Püf noktası: Mücverin çok fazla yağ çekmemesi için yağı önceden kızdırmalısınız. Ayrıca rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkmanız da hem yağ çekmeyi engelliyor hem de mücverin lezzetini ikiye katlıyor. Mücver yaparken sebzelerin taze ve mevsiminde olmasına da dikkat etmelisiniz.
Diyelim ki mücverleriniz kızarttıktan sonra yağ çekti. Onları bir kâğıt havlu üzerine dizin ve fazla yağın emilmesini sağlayın. Bu sayede mücvere daha hafif bir lezzet de kazandırmış olacaksınız.