Sahabiye yıkılıyor – Kayserililer endişeli!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kayseri'nin Sahabiye Mahallesi ve çevresinde ağır hasar alan binalar teker teker yıkılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen 2 büyük depremin yaraları sarılmaya devam ederken Kayseri'nin Sahabiye Mahallesi ve şehrin merkezi olan bu çevrede ağır hasar alan binalar teker teker yıkılıyor.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinde Kayseri de büyük ölçüde hasar alan iller arasında yer aldı.

1096 ağır hasarlı yapı bulunuyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu tespit edilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler depremden hasar gören pek çok binada incelemelerde bulundu.

Kayseri'de de büyük ölçüde hasara sahip binaların kontrollü şekilde yıkımı gerçekleştirildi.

Mimarsinan Konakları yıkımıyla başladı!

İlk olarak Kayseri'nin göbeğinde bulunan Mimarsinan Konakları'nın yıkımı kentte büyük yankı uyandırmıştı.

Sonrasında İstasyon Caddesi'nde bulunan Alabey İş Hanı, 6 Şubat depremlerinin ardından boşaltılmıştı. Tahliye sürecinin ardından işhanı yıkıldı.

Öğretmenevi yıkılacak mı?

Şimdilerde ise Sahabiye'de yer alan Öğretmenevi yıkılacak iddiası Kayserilileri endişelendirdi. Öğretmenevi'nin depremden hasar aldığı gerekçesiyle yıkılacağı iddia edilse de henüz net bir açıklama yapılmadı.

Depremde hasar gören ve bu nedenle uzun süre kapalı kalan Öğretmenevi için verilen ‘çürük raporu' iddiaları, binanın yıkılması ya da yeniden inşa edilmesi gibi seçenekleri gündeme getirdi.

Öte yandan Öğretmenevi lokantası girişinde bulunan ‘Tadilat nedeniyle kapalıyız' yazısı da yıkım iddiasını yalanlıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme