Saka avcıları yakalandı

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin hafta içi yapmış olduğu koruma kontrolü esnasında, kaçak olarak avlanan 2 kişiye 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında ceza yazıldı.

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Boyacı Mahallesi civarında yaptığı kontroller esnasında yasa dışı av yapan 2 kişiye 8.118,00 TL idari yaptırım, 6.700,00 TL tazminat bedeli olmak üzere toplamda 14.818,00 TL cezai işlemi uygulandığı ifade edildi. Yasa dışı avlanan şahısların av esnasında kullandıkları 2 adet tel kafese, 1 adet kuş yakalama ağına, canlı mühre olarak kullanılan 7 adet saka kuşuna, 1 adet ses cihazı ve kablolarına el konulmuştur. Av esnasında kullanılan kafes, ağ ve kablolar imha edilirken, canlı olarak ele geçirilen saka kuşlarının veteriner hekim tarafından sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından doğal yaşam alanlarına bırakıldığı ifade edildi.

Bern Sözleşmesi'ne göre koruma altındalar

Saka kuşu uluslararası bir sözleşme olan ve ülkemizin de taraf olduğu Bern Sözleşmesi'ne göre koruma altına alınmış ötücü bir kuştur. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu 'na göre koruma altındaki kuşların avlanması, alınması, satılması ve beslenmesi yasaktır. Saka kuşunun alındığının, satıldığının ve beslendiğinin tespiti halinde idari yaptırım kararının yanı sıra avlanılan her kuş için 956,00 TL tazminat cezası düzenlenmektedir. Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme