Salgın alarmı: Okullar açıldı vakalar arttı!

Sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte COVID-19, influenza ve diğer viral hastalıkların yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, bu hastalıklardan korunmak için önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. Detaylar haberimizde...

Sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte COVID-19, influenza ve diğer viral hastalıkların yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, bu hastalıklardan korunmak için önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. Özellikle sosyal alanlarda hijyen kurallarına uyulmasının önemi üzerinde durulurken, çocukların birbirleriyle temas yoluyla hastalığı kolayca bulaştırabileceği için ebeveynlere uyarılarda bulunuluyor.

Kronik Hastalar Dikkatli Olmalı

Uzmanlar, diyabet, hipertansiyon, astım, KOAH ve alerji gibi kronik rahatsızlıkları olanların; ateş, öksürük, balgam ve nefes darlığı gibi belirtiler yaşadıklarında mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini belirtiyor. Salgının sadece solunum yolları hastalıklarıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda ishal ve kusma vakalarındaki artışın da dikkate alınması gerektiğini ifade ediyorlar. Bu tür belirtiler için erken tanı ve tedavi büyük önem taşıyor.

Çocuklar Arasında Yayılma Hızı Yüksek

Özellikle sınıf ortamlarında çocukların hapşırma, öksürme ve yakın temas yoluyla hastalıkları hızla birbirlerine bulaştırabildiğine dikkat çeken uzmanlar, pandemi döneminde edinilen hijyen alışkanlıklarının devam ettirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Okullar, alışveriş merkezleri ve camiler gibi kalabalık alanlarda COVID-19 ve influenza vakalarının arttığına işaret eden uzmanlar, 'Kalabalık ortamlar, salgınların yayılması için uygun zemin hazırlar. Bu nedenle pandemi dönemindeki önlemlerin devam ettirilmesi fayda sağlar' dedi. Özellikle ishal ve kusma gibi belirtilerle mücadelede hijyenin önemi uzmanlar tarafından bir kez daha vurgulanıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme