Sarıoğlan Halk Eğitim Merkezi'nde 7 bin adet maske üretildi

Sarıoğlan Kaymakamlığı öncülüğünde ilçe Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen 7 bin adet maske kurumlara dağıtıldı. Bundan sonraki süreçte 2 bin adet siperlik maske üretimi yapılacak.

Sarıoğlan Kaymakamlığı öncülüğünde, Halk Eğitim Müdürlüğünce ve Sarıoğlan'ın ev hanımlarının el emeğiyle ilçede görev yapan kamu görevlilerinin maske ihtiyacını karşılamak için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İlk etapta üretilen 7 bin adet maske İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurumlara dağıtılmaya başladı.

Üretilen maskeler sahada görev yapan Vefa Destek Grubu mensuplarına ve sokağa çıkma yasaklarının başlangıcından itibaren vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösteren muhtarlara dağıtılacak.

Öte yandan Sarıoğlan Mesleki, Teknik Anadolu Lisesinde Siperlik Maske Üretimi ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile devam edecek.

Bu kapsamda Sarıoğlan İlçe devlet Hastanesi başta olmak üzere Akkışla, Bünyan, Özvatan, Felahiye'de bulunan sağlık kuruluşlarına 600 kadar siperlik teslim edilmiş olacak. Çalışmanın hedefi 2 bin adet siperlik üreterek sağlık çalışanlarına katkıda bulunmak.

Bakmadan Geçme