Sarıoğlan'daki su sıkıntısı, hayatı perişan etmeye başladı

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesine bağlı Alamettin Mahallesinde yaklaşık 2 aydan beri süregelen şebeke suyu sıkıntısı genci-yaşlısı yaklaşık bin 700 kişiye ulaşan mahalle halkını, bitki ve hayvan topluluğunu ciddi şekilde tehdit etmeye başladı.

Alamettin Mahallesi Bahçelievler Fatih Caddesindeki çeşme ile mahalledeki diğer 2 çeşmede gece gündüz su nöbetleri tutulmaya aralıksız devam ediyor.

Yukarı Oba diye bilinen bölgede yaklaşık 2 aydır sular kesik. Hem köy halkı hem de gurbetçi vatandaşlarımız çok zor durumda. Alamettin Mahallesi sakinlerinde “Yetkilileri göreve çağırıyoruz” sesleri giderek yükseliyor.

Mahalle sakinleri açıklamalarında,” 3 çeşmemiz var, üçünde de 7 gün, 24 saat su nöbetleri tutuyoruz. Çeşmeler mahallenin biraz dışında olduğu için su teminimizde çok zor şartlarda yapılıyor. Namaz için abdest alacak su bile bulamıyoruz. Hayvanlarımız su içemez oldu. Gerisini siz düşünün. Halen gurbetçi vatandaşlarımız dahil bin 700 kişinin yaşadığı Alamettin Mahallesinde su sıkıntısına çareler aradık. Ama bugüne kadar yetkililerin ilgisizliği mahallemizi perişan etti. Yaşlılarımız su sıkıntısının giderilmesi için her gün dua ediyorlar. Alamettin'de yaşamak suç mu?

Su sorunu başta olmak üzere köy içerisindeki yaya ve trafik yollarımızın gözden geçirilmesini ve bir an önce yapılmasını istiyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme