Seccadede sesli pusula devri

Namaz kılmayı bilmeyen ya da eksik bilen kişiler için üretilen pusulalı sesli seccade oldukça fazla ilgi gördü. Seccadenin pusulası ile hem dua dinlenip hem de namaz nasıl kılınır öğrenilebiliniyor.

Pusulalı sesli seccadeye yoğun ilgi olduğunu söyleyen Vatan Kitap İşletmecisi Muharrem Akkaya, 'Kulaklıklı ve pusulalı sesli seccade kıbleyi gösterir, namaz kılmayı öğretir. Pusulalı seccade ile nerde olursanız olun pusula ile kıble yönü çok rahat bulunuyor. Tüm vakit namazları sesli bir şekilde anlatılıyor. Pusula'nın üzerinde ezan, dua, sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı yazıyor. Bu seccade bir nevi imamlık yapıyor. Sesli seccade çocuklarınızı namaza teşvik eder ve namaz kılmayı bilmeyen genç - yaşlı herkese namaz kılmayı öğretir. Ezan okuma özelliği ile namazdan önce ezan dinler ve daha sonra namazınızı kılarsınız.' dedi.

EN ÇOK GURBETÇİLER ALIYOR

Bu uygulamanın Türkiye'de ve dünyada bir ilk olduğunu ifade eden Akkaya, 'Kulaklıkla dinlemek isteyen de böyle dinleyebilir. İnsanlar bununla eksiklerini giderebilir, bilmediklerini öğrenebilir. Seyahat ederken seccadesini götürmeseniz de pusulası size her konuda yardımcı olur. Yazdan bu yana oldukça fazla sattım. En çok da gurbetçilerimiz alıyor. Çocuklarının namazı öğrenmesi için, alıp yurt dışına götürüyorlar.' şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK

Bakmadan Geçme