Şehirden kaçanlar soluğu çiftliklerde alıyor

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından birisi olan sahibinden.com ekim ayında Türkiye'de çiftlik sayısının yüzde 26 arttığını belirledi.

İnsanlar artık şehrin kalabalık ve gürültüsünden kaçarak çiftliklerde yaşamayı tercih ediyor. Kayseri'de ise sahibinden.com'da 150'den fazla çiftlik ilanı yer alırken en çok ahır çiftliği bulunuyor.
Büyük şehirlerin yoğun temposundan kaçıp, doğayla iç içe bir yaşam sürdürmek isteyenlerin tercihi çiftlikler oldu. Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com'un 2014 Ekim ayı verilerine göre geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla çiftlik sayısı yüzde 26 arttı. Çiftliklerin satış fiyatı ise yine aynı dönem verilerine göre yüzde 36 oranında artış göstererek ortalama 600 bin TL'ye ulaştı.
Balıktan küçük-büyükbaş hayvancılığına, tavuk besiciliğinden zeytin ve meyve bahçelerine kadar yaklaşık 1500 adet satılık çiftlik ilanın yer aldığı sahibinden.com'da, en çok ilgi gören ilin ortalama 1 milyon 200 bin TL satış fiyatı ile Sakarya olduğu görülüyor. Sakarya'yı sırasıyla ortalama 850 bin TL ile İzmir ve 707 bin 500 TL ile de Kırklareli takip ediyor.
Özel Haber: Seher Gözüküçük

Bakmadan Geçme