Sevgililer Günü'ne özel pasta tarifi – Red velvet pasta tarifi

Sevgililer Günü yaklaşırken, sevdiklerinizi mutlu edecek lezzetli bir pasta tarifi arıyorsanız, Red Velvet Pasta tam size göre! Kırmızı kadife rengiyle ve enfes kremasıyla bu pasta, Sevgililer Günü'ne romantik bir hava katacak. Tarifin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAKİP ET

Sevgililer Günü yaklaşırken, sevdiklerinizi şaşırtacak lezzetli bir pasta tarifi arıyorsanız, , Red Velvet Pasta tam size göre. Red Velvet kek, nam-ı diğer kırmızı kadife pasta Amerikalıların meşhur pastası olarak da bilinir. Kırmızı kadife pasta, kırmızı rengi ve kadifeye benzeyen yumuşak dokusuyla diğer pastalardan ayrılır. Bu özel rengini pancardan veya kırmızı gıda boyasından alır. Tarifin yapımı ise şöyle;

Malzemeler
Pandispanyası için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Kırmızı gıda boyası

kreması için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt (125 ml)

Yapılışı: Pandispanya için öncelikle yumurtalarımızın sarılarını ve aklarını ayıralım. Uygun bir çırpma kabına yumurta aklarını alalım ve tuzu ekleyerek köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım. Ayrı bir kap içerisinde yumurta sarılarını ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Üzerine ılık suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım. Pastamıza kırmızı renk vermek için içerisine bir kaç damla gıda boyası ekleyelim. Bu aşamada gıda boyası miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha koyu bir kırmızı elde etmek için kakaoyu ekleyelim ve çırpalım. Son olarak çırptığımız yumurta aklarını da ekleyelim ve spatula yardımı ile kek harcımızı aynı yönde dikkatlice karıştıralım. Tezgaha bir parça pişirme kağıdı alalım ve üzerine kullanacağımız borcamı koyarak kenar kısımlarından ölçü alarak keselim. Ben bu tarifte 28×28 cm boyutlarında kare borcam kullandım. Pişirme kağıdımızı borcama yerleştirelim ve kek harcımızı içerisine boşaltalım ve düzeltelim. Pandispanyamızı önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Bizde bu sırada üzerine ve arasına sürmek için karıştırma kabında süt ve kremşantiyi çırpalım. Eğer daha kalın bir krem şanti olsun isterseniz 2 paket kremşanti ve 2 çay bardağı süt ile de hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız krem şantimizi dolaba kaldıralım. Pişen kekimizi fırından alalım, bir telin üzerine alarak soğuması için bekletelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra pişirme kağıdından ayıralım ve keki dört eşit kare olacak şekilde keselim. Ardından karelerden iki tanesini bir kasenin ağzı veya herhangi bir kalıbı kullanarak daire şeklinde keselim. Son olarak daire kekleri ortadan ikiye D şeklinde keselim. Bu aşamada artan kek parçalarını üzerini süslemede kullanmak için bir kenara alalım. Kalp şeklini vermek için servis tabağımızı alalım. Önce kare keki sonra yarım daire kekleri yerleştirerek kalp şeklini elde edelim. Hazırladığımız krem şanti ile pastamızın üzerini güzelce kaplayalım. 2. katını da yine kalp olacak şekilde yerleştirelim ve kalan krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını dikkatlice kaplayalım. Pastamızı bu şekilde bir kaç saat dinlenmeye bırakalım. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirmek daha iyi olacaktır. Üzerini süslemek için ayırdığımız kek parçalarını iyice soğuyunca birkaç parçaya bölelim rondoya alalım ve iyice ufalanıncaya kadar rondodan geçirelim. Dinlenen pastanın üzerini ve kenarlarını bu kek kırıntıları ile kaplayalım. Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme