SGK UZMANI SOLAK SİZLERLE...

SGK UZMANI SOLAK SİZLERLE...

Ben 17 yıldır Bağ-Kur'luyum. SSK'dan emekli olabilmem için 3,5 yıl SSK'lı çalışmam gerektiğini söylediler. Son bir yıldır SSK'lı çalışıyorum. 540 gün askerlik borçlanması yaparsam 3,5 yılı tamamlamaya 1 yıl kalıyor doğru mu?
-Kerim Bey, ben 17 yıldır Bağ-Kur'luyum. SSK'dan emekli olabilmem için 3,5 yıl SSK'lı çalışmam gerektiğini söylediler. Son bir yıldır SSK'lı çalışıyorum. 540 gün askerlik borçlanması yaparsam 3,5 yılı tamamlamaya 1 yıl kalıyor, doğru mu? Sağolun.
-Sayın okurum evet hangi kurumdan emekli olacağınızı son 3,5 yıllık çalışmanız belirler fakat yapacağınız askerlik borçlanması geçmiş yıllara ait olduğundan son 3,5 yılı etkilemez yani son 3,5 yılı tamamlamak için fiili çalışma yapmanız gerekir borçlanmanın bir etkisi olmaz. Saygılarımla.
Ben rahatsızlığım sebebiyle çalıştığım iş yerinden malulen emekli olarak ayrılmak istiyorum. Bu durumda malul aylığı sebebiyle kıdem tazminatım yanar mı, ayrıca tekrar çalışabilir miyim?
-Kerim Bey, ben rahatsızlığım sebebiyle çalıştığım iş yerinden malulen emekli olarak ayrılmak istiyorum. Bu durumda malul aylığı sebebiyle kıdem tazminatım yanar mı? Ayrıca tekrar çalışabilir miyim? Teşekkürler.
-Sayın okurum, 1475 sayılı İş Kanunu'nun 14'ncü maddesi uyarınca malullük aylığı almak amacıyla işten ayrılmanız kıdem tazminatınızı almanıza engel değildir alabilirsiniz fakat malül aylığı almaya başladığınız zamandan itibaren çalışma yapamazsınız aksi halde aylığınız kesilir. Saygılarımla.
Benim çalışmakta olduğum iş yerinden çıkışım verildi. İşsizlik maaşı başvurusu yapmaya gittim. Hakkım olmadığını kendi isteğimle çıkış yapmış olduğumu söylediler. Bu konuda ne yapabilirim?
-Kerim Bey, benim çalışmakta olduğum iş yerinden çıkışım verildi. İşsizlik maaşı başvurusu yapmaya gittim. Hakkım olmadığını kendi isteğimle çıkış yapmış olduğumu söylediler. Bu konuda ne yapabilirim? Sağolun.
-Sayın okurum, iş yerinden kendi isteğinizle ayrılmadıysanız tazminatınızı ve işsizlik parası hakkınızı alma şartlarına sahipseniz alırsınız işveren ile görüşün muhasebe belki çıkışınızı yanlış beyan etmiştir düzeltme durumu vardır. 10 gün süre içinde işten ayrılış bildirgenizi düzeltip tekrar başvuru yapınız. Saygılarımla.
Ben 39 yaşında bir bayanım. Emekli sandığı emeklisi babamdan dolayı yetim maaşı almaktayım. Bekarım ve SSK'lı bir işe girip çalışmak istiyorum. Maaşımın kesileceğini söylüyorlar böyle bir durum var mı?
-Kerim Bey merhaba, ben 39 yaşında bir bayanım. Emekli sandığı emeklisi babamdan dolayı yetim maaşı almaktayım. Bekarım ve SSK'lı bir işe girip çalışmak istiyorum. Maaşımın kesileceğini söylüyorlar böyle bir durum var mı? Hayırlı günler dilerim.
-Sayın okurum, almış olduğunuz emekli sandığı yetim maaşınız ancak iki durumda kesilir; birincisi devlet memuru olarak çalışırsanız, ikincisi ise evlenirseniz. Aksi halde SSK'lı çalışma yapmanız halinde yetim maaşınız kesilmez. Saygılarımla.
Ben emekli sandığı çalışanıyım. Askerlik borçlanması yaparak emekliliğimi erkene çekmem mümkün mü? Bu konu hakkında ne yapmam lazım?
-Kerim Bey, ben emekli sandığı çalışanıyım. Askerlik borçlanması yaparak emekliliğimi erkene çekmem mümkün mü? Bu konu hakkında ne yapmam lazım? Teşekkürler.
-Sayın okurum, emekli sandığı mensubu kişiler de diğer çalışanlar gibi askerlik borçlanması yaparak emeklilik tarihlerini geriye çekebilir. Ancak bu işlemi emekliliğe en az 6 ay kala yapmanız gerek. Aksi halde daha geç emekli olursunuz. Emekli Sandığı Daire Başkanlığı'na başvuru yapabilirsiniz. Saygılarımla.

Bakmadan Geçme