Şifrelerinizi değiştirin: Bir bir iptal ediliyor!

ATM şifrelerinin iptal edilmesi gündeme geldi. Kayserililer, siz de şifrelerinizi kontrol edin eğer şifreleriniz kolaysa hemen değiştirin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sıralı veya tahmin edilmesi kolay atm şifrelerinin kullanımına yasak getirilecek. Yeni düzenlemeyle birlikte, doğum tarihleri, futbol takımlarının kuruluş yılları, il plakaları ve sıralı basit şifreler geçersiz olacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankamatik şifrelerinde yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Bu düzenlemede atm kullanıcıların güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.

Şifreler daha karmaşık olacak!

Hayata geçirilecek düzenleme ile birlikte, il plaka kodları, doğum tarihleri ve futbol takımlarının kuruluş tarihleri gibi bilinmesi kolay ve basit şifreler artık geçerli olmayacak.

ATM kullanıcıları yasaklanacak bu türdeki şifreleri kullanıyorsa şifrelerini güncellemesi gerekecek.

Bu süreç ne zaman başlayacak?

BDDK'nın bankaları bilgilendirme süreciyle başlayacak ve kullanıcıların daha güvenli şifreler oluşturması yönünde yardımcı olacak.

Bu düzenleme ile birlikte müşterilerin bilgilerini veri sızıntıları ve çeşitli dolandırıcılık vakaları gibi sorunlara karşı güvenliğin arttırılması amaçlanıyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme