Sigara İçenler Dikkat- O Ceza Kayseri'ye Geliyor Mu?

Sigara insan sağlığını tehdit ediyor. İnsanlarda ani ve hızlı ölüm riskini ortaya çıkaran sigara aynı zamanda çevre sağlığı içinde önemli tehdit oluşturuyor. Bolu Belediyesi sigara içip izmaritini yere atanları bin pişman edecek bir karara imza attı. Peki, Kayseri de yere sigara izmariti atmanın cezası ne?

Bolu Belediye Başkanı yaptığı açıklamada Bolu'nun geçtiğimiz 5 yılda en temiz şehir olduğunu vurguladı. Yere sigara izmariti, çekirdek kabuğu gibi cisimleri atanlara ise uygulanacak ceza miktarını açıkladı.

14 bin 407 liraya kadar…

Bolu Belediye Başkanı, yere sigara izmariti ve çekirdek kabuğu gibi cisimleri atanlara ayrım yapılmaksızın 593 liradan 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır ifadelerini kullandı.

Yangınına Sebep Oluyor;

Tam sönmemiş ve araç içerisinden yol kenarlarına fırlatılan sigara izmaritleri aynı zamanda yangınlara sebep oluyor. Anız ve ot yangını ile başlayan yangınlar ormanlık alanlara sıçrayarak geniş orman arazilerine zarar veriyor. Şehir içerisinde yere atılan sigara izmaritleri ise hem çevre sağlığını tehdit ediyor hem de temizliği güç bir kirlilik yaratıyor. Otobüs durakları, okul, hastane, kamu kurumları gibi binaların önlerinde sigara içmek yasak olmasına rağmen ne yazık ki kurallara riayet edilmiyor ve içilen sigaralara ait izmaritleri yere atılıyor.



Peki Kayseri'de Ceza Var Mı?

Kayseri'de sigara izmaritini yere atanları ise ceza korkusu sardı. Hali hazırda zaten sigara izmaritini yere atmanın cezası bulunuyor. Zabıta ekipleri tarafından tespiti halinde sigara izmaritini yere atan kişi veya kişilere 578 TL cezai işlem uygulanıyor.

Çevreyi kirletenlere karşı vatandaşlar sigara izmaritlerini yere atanlara verilen cezayı doğru ve yerinde bulurken miktarın Bolu'da olduğu gibi artırılmasını talep ediyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme