Sigara komisyonu her geçen gün artıyor – 'Denetim yok!'

Kayseri'de bakkalar kart ile sigara alımında ek olarak aldıkları 2 TL komisyon ile gündeme gelmişti. Artık müşterilere sormadan karttan 2 TL çeken bakkallar komisyonun ücretini artırdı. Bu durumdan şikayetçi olan Kayserililer, denetimlerin olmamasından dolayı tepkili. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de küçük esnaf, karttan sigara alımında komisyon ücreti kesiyor. Müşterilere sorulmadan kesilen komisyon ücretlerinde birde artış yaşanmasına vatandaşlar tepkili. Denetimlerin yapılmaması ayrıca şikayetlere konu oluyor.

Kayseri'de kart ile sigara satışında uygulanan komisyon ücreti kesintisi gündemden düşmüyor. İlk sıralarda yanında bir şey almak şartıyla karttan sigara satışı yapan küçük esnaflar, şimdilerde hiç sormadan sigara fiyatına 2 TL ücret ekleyerek satışı gerçekleştiriyorlar. Vatandaş marketlerden kartla sigara aldıklarında komisyon ücreti olmadığı için büyük marketlere yöneliyor.

Komisyona zam geldi!

Sigara fiyatının kartla alındığında hiçbir getirisi olmadığını ifade eden esnaflar 2 TL komisyon ücreti dahil ediyorlar. Zaten sürekli zam alan sigara fiyatlarına ek 2 TL ödemek istemeyen tüketiciler de mecbur kalmadıkça küçük esnaftan sigara almamaya çalıştığını ifade ediyor. Elde edilen bilgilere göre bu hafta 2 TL olan komisyon ücretine 50 kuruş zam yapıldı. Artık kartlardan ek olarak 2,5 TL alınıyor.

Bu hafta kartla sigara alan bir vatandaş, 'Sigara almaya bakkala gittim. Maalesef sabah erken saatlerde marketler açık olmuyor. Sürekli gittiğim bir bakkal olduğu için 2 TL ek ücret almasına alışkındım. Sonra kart işlemlerine baktığımda bu ücretin ek 2,5 TL aldığını gördüm. Akşam geri gittiğimde nedenini sordum ve bana 'İnan 2,5 TL bile kurtarmıyor' yanıtını verdi. Anlamıyorum hiç mi denetim yapmıyorlar. Üstelik bu adamlar sigarayı fişe gıda olarak yansıtıyorlar. Acilen bu duruma bir çare bulunmalı. Her zaman nakitimiz olmuyor' ifadesinde bulundu. Başka bir vatandaş ise, 'Hesap kartımdan ek 2,5 TL alarak sigara satışı yapıyorlardı. Birgün kartımı evde unutmuşum. İbandan gönderim sağladım. Orada normal ücretini aldı. Komisyon istemedi. Ne farkı var? Mecbur kalmasak gitmeyeceğiz ama marketler her zaman açık olmuyor' ifadesinde bulundu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme