Siyasette nefesler tutuldu!

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday listeleri bugün YSK'ya verilecek. Uzun süredir merakla beklenen aday listelerin bugün netleşmesi ile birlikte seçim çalışmaları da hızlanacak.

Siyasi partiler, 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri için aday listelerini, bugün mesai saati bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecekler. 9 Milletvekilliği bulunan Kayseri'de AK Parti'de 111, MHP'de 42, CHP'de ise 21 aday adayı, listeye girebilmek için 3 aydır çalışmalarını sürdürüyor.
Kayseri'de aylardır süren seçim heyecanı adayların açıklanması ile farklı bir boyuta taşınacak. AK Parti, MHP ve CHP'nin şanslı görüldüğü Kayseri'de 9 kişilik listeye girebilmek için üç partili adayların da kıyasıya mücadele bugün sona erecek.
Kamuoyun en çok tartıştığı parti konumunda olan AK Parti'de 111 adaydan 9 kişilik listenin büyük ölçüde tamamlandığı ifade ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Mehmet Özhaseki'nin liste başı olarak seçime girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bugün netleşecek 9 kişilik milletvekili listesi için MHP'de hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz seçimlere oranla aday adayı başvurularında Kayseri'de rekor kıran MHP'nin 9 kişilik listesinde kimlerin yer alacağının son kararını ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verecek. MHP Gurup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun listenin birinci sırasında yer bulması büyük ihtimal olarak değerlendirilirken, MHP kulislerinde sürpriz liste beklentisi yüksek. CHP'nin İl Başkanı Mustafa Ayan, eğitim yoklamasında çıkan sonucun sıralamaya yansıtılacağını belirtmesinin ardından liste haftalar öncesinden kesin olmamakla birlikte netleşti. İkinci sırasını kontenjan adaya ayıran CHP'de eğilim yoklamasında çıkan sonuca göre ilk sırada Çetin Arık yer alırken, kontenjan adaya ayrılan ikinci sıra için Alp Ziya Köse ve Oktay Bulduk isimleri ön plana çıkıyor. ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ

Bakmadan Geçme