SMA TİP 1 Hastası Aysima Bebek destek bekliyor

Kayseri'de yaşayan Aysima bebek SMA TİP1 hastalığı ile mücadele ediyor. Konuyla ilgili Kayseri Anadolu Haber ve Anadolu Net TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Aysima Bebek'in annesi Ayşegül Tuna, Babası Sinan Tuna yetkililerden ve vatandaşlardan destek bekliyor.

TAKİP ET

Henüz 13 günlükken topuk kanında SMA TİP 1 Ölümcül Kas Hastalığı olduğunu öğrendiklerini belirten Anne Ayşegül Tuna, ''Diğer iki çocuğumda çok şükür hiçbir sağlık problemi yok ama Aysima bebeğimiz bu hastalıkla mücadele ediyor. Dubai'deki ilaç için yetkililerden destek bekliyoruz. Bizim aile olarak buna gücümüz yetmiyor.'' dedi.

Tuna, ''Çocuğumuzun şu an için hiçbir semptomu yok. Türkiye'deki ilacının üçüncü dozunu aldı, dördüncüsünü yazdırdık. Çocuğumuzu semptoma uğramış şekilde görmek istemiyoruz. Valilik onaylı kampanyamız başladı. Şu an yüzde bir bile olamadık maalesef. Az çok demeden yardım etmek isteyen iş insanlarımıza, devlet yetkililerimize rica ediyoruz. Ben yavrumu göz göre göre ölüme terk etmek istemiyorum. Daha önce iki çocuğumuzu yurt dışına gönderen Kayseri ve yardımseverlerimizin bizim bebeğimize de sahip çıkacaklarına inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Aysima Bebek'in babası Sinan Tuna ise, ''Kayseri'nin ileri gelenlerine, siyasilerine, diplomatlarına ve tüm yardımsever insanlara sesleniyorum. Büyük bir meblağa ihtiyacımız var. Bu yolda Sayın Valimiz, İl ve İlçe Belediye Başkanlarımızdan desteklerini bekliyoruz. Biz yıllardır bu şehirdeyiz ve Kayseri'nin hayırseverlikte yarışan, hayırseverler ile dolu bir şehir olduğunu biliyoruz. Çocuğumuz semptom görmeden tedavi almaya başlarsa normal çocuklar gibi büyüyüp oynayacak. Kaybolan bir fonksiyonu yerine getirmek çok zor, eğer bu durum söz konusu olmadan ilaç alınırsa her adımı normal şekilde ilerleyecek. Biz çocuğumuzu cihaza bağlı halde görmek istemiyoruz. Bu hastalık geç kaldıktan sonra daha sancılı oluyor. Ölümle kalım arasında en iyi ihtimali düşünmek istiyoruz. Gelin hep birlikte ‘Aysima'ya Umut Olalım'' şeklinde konuştu.
Öte yandan yardım etmek isteyen vatandaşlar aşağıdaki bilgiler üzerinden bağış yapabiliyor.
VALİLİK ONAYLI HESAP BİLGİLERİ;
(₺) TR90 0001 5001 5800 7323 7385 91
Alıcı: Sinan Tuna
Açıklama: SMA AYSİMA TUNA
Haber Merkezi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme