Soğuyan hava Kayseri'de balık fiyatlarını nasıl etkiledi?

Kayseri'de balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık tezgahları ilgi görüyor. Kayserili vatandaşlar hangi balık türlerini tercih ediyor? Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kayseri'de balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık tezgahları ilgi görüyor. Havanın soğumasıyla balık satışları artarken fiyatlar önceki yıllara kıyasla bir miktar yüksek seyrediyor. Balıkçılardan alınan bilgilere göre, Kayseri halkı özellikle palamut ve hamsiye yoğun talep gösteriyor.

Balık fiyatları artışta

Esnaf Hüseyin Eroğlu, ‘Şu anda palamut ve hamsi sezonu. Soğuk hava nedeniyle talep yüksek, sofralardan eksik olmuyor. Bu sezon fiyatlar biraz pahalı, ama özellikle palamut tam mevsiminde ve yoğun ilgi görüyor,' diyor. Şu anda palamut 150 TL, kefal 190 TL, alabalık 120 TL, hamsi 125 TL ve istavrit 135 TL fiyatla satışa sunuluyor.

Esnaf Bahadır Kılıç ise bu sezonun bereketli geçtiğini belirtiyor: ‘Balık satışları çok iyi gidiyor. Geçen yıl daha çok hamsi tercih edilirken bu yıl palamut ön planda. Temin sıkıntısı yaşamıyoruz. Sezon dışında ise çiftliklerde üretilen levrek ve çupra gibi kültür balıklarına yöneliyoruz.'

Kayserili vatandaşların balığa ilgisi yüksek

Kayseri'de balık fiyatlarındaki artışa rağmen balık tüketimi sürüyor. Bazı vatandaşlar fiyatları uygun bulurken, bazıları ise pahalı olduğunu düşünüyor. Genelde haftada iki kez balık tükettiğini belirten vatandaşlar en çok palamut ve hamsiyi tercih ediyor. Bunun yanında somon ve kefal de sıkça tercih edilen diğer balık türleri arasında yer alıyor.

Soğuyan havalarla birlikte balık sezonu tam anlamıyla açılmış durumda ve halkın balığa olan ilgisi güçlü bir şekilde devam ediyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme