Şok marketten bu ürünü alanlar dikkat - Geri çağrılıyor!

Şok marketler adına üretilmiş olan bir ampul markasında uygunsuzluk tespit edildi. Tespit edilen uygunsuzluğun ardından yayınlanan ilanla bu ürün geri çağrılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Şok marketler adına üretilmiş yazan Sakura marka ampulde uygunsuzluk tespit edildi. Yapılan incelemeler sonrasında elinde Sakura marka ampul bulunan kişiler ürünlerini geri gönderecek.

Sakura marka SKR-15WDL model, seri no: 22/16 (Elit Led Aydınlatma Elk. El. San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından Şok marketler Ticaret A.Ş. adına üretilmiş yazan) ürün için yapılan ölçüm ve hesaplamalarda beyan edilen ışık akısı değerinden yüzde 17,81 daha düşük olduğu tespit edildi. Ayrıca ürüne ait enerji verim sınıf ‘B' olarak beyan edilmesine rağmen ölçülen değerlerde ürün verim sınıfının ‘F' olduğu görüldü.

B ve F sınıfı verimlilik nedir?

B enerji sınıfı, A sınıfı kadar verimli olmasa da elektrik tasarrufu sağlamada etkili cihazların dahil edildiği enerji verimliliği sınıfıdır. 51 ile 41 arasında indeks değerine sahip cihazlar için kullanılır. F enerji sınıfı ise verimliliği en düşük olan G sınıfından bir önceki sınıf olarak açıklanıyor. Düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülürken, enerji tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu ürünü kesinlikle kullanmaması gerekiyor. İlanda da yer aldığı gibi enerji verimliliği en yüksek sınıfın bir altı olan B sınıfında gösterilen ürün, aslında F sınıfına ait en düşük verimlilikte karşımıza çıkıyor.

Geri çağrıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın denetimlerinden çıkan sonuçlara göre gözle görülür uygunsuzluk tespit edilen Sakura ampul risk taşıyan uygunsuz ürünler kategorisine alındı. Elinde aynı marka ve modelde ürün bulunduran kişi veya kurumlardan enerji verimliliği sağlamamasından dolayı söz konusu ürünlerin acilen kullanımının bırakılarak, firmaya göndermeleri istendi. Ürünün geri çağrılmasına yol açan sorunların giderilmesi, teslim tarihindeki perakende satış değerinin ödenmesi ve ürünün teknik düzenlemesine uygun, güvenli ve eş değer bir üründe değiştirilme imkanı Şok Marketler tarafından uygulanacak.

Elinde aynı modelde ürün bulunan kişiler aşağıdaki adrese ürünü geri yollacak.

Adres: Kısıklı Mah. Hanımseti Sok. No:35 B/1 Üsküdar/İstanbul

Telefon ve Faks Numarası: 0850 808 00 00

Elektronik posta adresi: musterihizmetleri@sokmarket.com.tr

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme