Sokak ortasında eşini bıçaklayan kocaya 15 yıl hapis

Haber: Şeref Kahraman /Kayseri'de sokak ortasında boşanma davası süren 21 yaşındaki eşini göğsünden ve boynundan bıçakla ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 26 yaşındaki kocaya 15 yıl hapis cezası verildi.

KARISINI BIÇAKLAYAN KOCA, İSTİSMARDAN CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

Kocasinan ilçesine bağlı Cengiz Topel Mahallesi 172'nci Sokak'ta 2 Ekim 2019'da saat:15.40 sıralarında meydana gelen olayda Ali Karadeniz, sokak ortasında tartıştığı eşi Sinem Karadeniz'i göğsünden ve karnından bıçakladı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan ağır yaralı Sinem Karadeniz ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken, kaçan şüpheli Ali Karadeniz ise kısa sürede yakalandı. Sinem Karadeniz'in eşi Ali Karadeniz'e boşanma davası açtığı ve Sinem Karadeniz'in evi terk ettiği öğrenildi. İddiaya göre Ali Karadeniz'in boşanma davasında cevap dilekçesinde eşi Sinem Karadeniz'in kendisini aldattığını öne sürdü. Sinem Karadeniz'in kaçtığı adamdan kurtulmak için eşini aradığı, ‘tekrar barışalım, yuvamız dağılmasın' diye buluşma teklifinde bulunduğu iddia edildi. Yeniden buluşan çift, sokakta yürürken 23 yaşındaki Olcay E. isimli şahıs yanlarına geldi, aralarında tartışma çıktı. Olcay E., şüpheli Ali Karadeniz'e karısı ile arkadaşlık yaptığını ve ilişki yaşadığını söyledi. Aldatıldığını öğrenen Karadeniz, yanında bulunan bıçakla karısını ağır şekilde yaraladı. Ali ile Sinem Karadeniz'in boşanma davalarının halen sürdüğü ve 1 yaşında çocuklarının olduğu öğrenildi. Bu suçtan tutuklanan Karadeniz'in reşit olmayan kızla cinsel ilişki suçundan cezaevinde olduğu ve kısa süre önce denetimli serbestlik ile tahliye olduğu öğrenildi.

BAKANLIK AVUKATI DA KATILDI

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Ali Karadeniz(26) ve avukatlar hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da duruşmaya müdahil oldu. Mağdur kadın Sinem Karadeniz (21) ise karar duruşmasına gelmedi.

SANIK: BEN BIÇAKLAMADIM, KİM YAPTI BİLMİYORUM

Evli, 1 çocuk babası, kaporta boya işi yaptığını ve sabıkalı olduğunu söyleyen sanık Ali Karadeniz mahkemede önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyledi. Karadeniz, önceki ifadelerinde şöyle savunma yapmıştı: “Ben denetimli serbestlik kapsamında cezaevinden çıkmıştım. Olay günü mahalleye geldiğimde eşimi gördüm, benimle konuşmak istedi ama ben kabul etmedim, çocuk için ısrar edince kabul ettim. Benden uzak durmalarını söyledim, daha sonra eşimin İstanbul'a kaçtığı O.Ö. isimli şahsı da arayıp ona da benden uzak durmalarını söyledim. Daha sonra o erkek şahıs O.Ö. de geldi, konuştuktan sonra annem bakkal için aşağı inmişti, onunla birlikte oradan uzaklaştım. Ben kendisine bıçakla vurmadım, kim yaptı bilmiyorum. Emniyet'te kendimde değildim, şimdiki ifadem doğrudur.”

MAĞDUR: BOŞANMAK İSTEMEDİ VE BIÇAKLA SALDIRDI

Karar duruşmasına gelmeyen mağdur kadın Sinem Karadeniz ise sanığın ilk celse şu ifadeleri vermişti:, “Ben olay günü bakkala gidiyordum, oraya geldi, küfürler savurdu, boşanmak istemediğini söyledi, kabul etmedim, O.Ö.'yü de aradı, ona da sinkaflı küfürler etti. Sanığın annesi K.K. de arkadan ‘öldür onu' deyince bıçakla bana saldırdı, ne kadar salladı bilmiyorum, yaralandım. O.Ö.'nün evine sığınmadım, İstanbul'a kaçmadım, çocukluk arkadaşım olur, şikayetçiyim.”

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık kocaya ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bakmadan Geçme