Sokaklarda başı boş köpekler tehlike saçıyor

Kayseri'nin sokaklarında, caddelerinde başı boş köpekler kuduz vakasına davetiye çıkarırken can güvenliğini de tehdit ediyor.

Erciyesevler Mahallesi'nde başı boş bir vaziyette dolaşan iki kangal köpeği vatandaşların şaşkın bakışları arasında yolu geçti, ara sokaklarda gezindi.

Söz konusu köpekler, kuduzun yayılması veya bulaşması için potansiyel bir tehlike arz ederken, kuduz vakası dışında da insanlara ansızın saldırma tehlikesi bulunduruyor. Belediyelerin zaman zaman köpek toplama hizmeti verdiği bilinirken, bu yönde çalışmaların süreklilik arz etmesi gerektiği görüldü. Kırsal kesimlerden şehir merkezlerine gelebilen köpekler ile sadece şehir merkezlerinde mücadele etmenin yeterli olmadığı bilinirken, köpeklerin kırsal alanlarda da kontrolünün sağlanması gerektiği dikkatleri çekti.

ZAMAN ZAMAN SALDIRILAR YAŞANIYOR

Sokaklarda başı boş vaziyette dolaşan köpeklerin ise zaman zaman vatandaşlara saldırdığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl Kayseri'de 2 köpek saldırısının yaşandığı akıllardan çıkmazken, yetkililerin konuyla daha fazla ve sürekli olarak ilgilenmesi gerektiği görülüyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme